Ana SayfaİK Trendleri2022’de İşe Alım Süreçleri

2022’de İşe Alım Süreçleri

Yazar

Tarih

Kategori

Büyük istifa hareketi, İK’da teknoloji kullanımının yaygınlaşması ve Gig ekonomi gibi 2021 yılında iş dünyasında etkileri yoğun şekilde hissedilen yeniliklerin işe alım süreçlerinde ciddi farklılıklar yaratması bekleniyor. 2022’de işe alım süreçlerinde nasıl farklılıkları yaşanacağına dair İK dünyasında birçok farklı söylenti dolaşıyor. İşe alım sürecinde yapay zeka ve robotlar kullanılmaya başlanacak gibi sabit öngörülerin dışında 2022’de işe alım süreçlerinde hangi yaklaşımların ağırlık kazanması bekleniyor?

Yeni Yılda İşe Alım Süreçlerinde Bu Detaylara Dikkat

İnsan kaynakları departmanlarının öncelikli görevleri arasında yer alan işe alım sürecinin titizlikle yürütülmesi şirketlerin uzun ve kısa vadeli hedeflerine ulaşmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Doğru pozisyona, doğru niteliklere sahip adayların yerleştirilmesi titizlik ve özen gerektiren bir iştir. Yeteneklerin şirkete çekilmesi ve doğru pozisyonlara yerleştirilmesi sektörel rekabette avantaj sağlamanın en etkili yolları arasındadır. 2022 yılında işe alım trendlerinde farklılık göstermesi beklenen yaklaşımların başında şirket kültürünün değerini arttırmak yer almaktadır. Kusursuz müşteri deneyimi için kusursuz çalışan deneyiminin şart olduğunun keşfedildiği 2021 yılının ardından çalışanlar için zihinsel sağlıklarının destekleneceği iş ortamları yaratmak büyük önem taşımaktadır. Yeni yılda şirketlerin çalışanları için sağlayacağı sosyal avantajları ve gelişim programlarını daha cazip bir hale getirmesi gerekmektedir.

Odağında İnsan Yer Alan İK Yaklaşımı İşe Alım Süreçlerine de Yansıyacak

2022 yılında insan kaynakları stratejilerinin tam odağında insan kaynağı yer alıyor. İşe alım süreçlerine de yansıyan bu yaklaşımla çalışanların işe başladıkları ilk günden itibaren kuruma aidiyet hissetmelerini sağlamak önem taşıyor. Onboarding süreçlerinin kusursuz yürütülmesi kişilerin şirket kültürüne hızla uyum sağlamasına olanak tanıyor. Yeni çalışanları başarılı işlere hazırlamak için kusursuz bir işe alım süreci hedefleniyor. Kendilerini değerli hissetmeyen çalışanların tahammül sınırının günden güne azalması nedeniyle elde tutma kavramının İK departmanları için önemli bir metrik haline gelmesi bekleniyor. Liderlerin şeffaf iletişim kurmalarının değerini arttırdığı bir yıl olması beklenen 2022’de empati kavramının da hak ettiği değeri görmesi hedefleniyor. Çalışma modeli konusunda net bir tutum izlenmesi, iş yaşam dengesinin her iki tarafın haklarını gözeterek korunması ve part-time çalışma düzenlerinin yaygınlaşması planlanıyor. 2022 yeniliklerle dolu ve insan odaklı İK yaklaşımlarıyla iş dünyasında heyecanlı değişiklikler yaratacak gibi görünüyor.

İdenfit ile işe alım sürecinde açık pozisyonların belirlenmesi ve farklı kanallarda paylaşılması, özgeçmiş havuzlarının oluşturulması çok daha kolay! Yeni bir çalışana ihtiyaç
duyduğunuzda, işe alım sürecini yönetirken, Idenfit yanınızda! Onboarding modülümüzle çalışanların onboarding süreçlerini sorunsuz bir akış içinde yönetebilirsiniz.

Son içerikler

spot_img