Ana SayfaİK TrendleriErteleme Üzerine 6 TEDx Konuşması

Erteleme Üzerine 6 TEDx Konuşması

Yazar

Tarih

Kategori

TEDx konuşması içerisinde yer alan o pek değerli hikayeler verdikleri ilhamla hayatımıza renk katıyor. Ertelemek ise günümüzün en önemli ve sorun yaratan alışkanlıkları arasında bulunuyor. Eh biz de bu duruma kayıtsız kalamadık ve erteleme alışkanlığıyla vedalaşmanızı sağlayacak ilham veren 5 TEDx konuşmasını bu sayfaya topladık.

Ertelemek Hakkında

Zorlu bir teslim tarihi, bir iş arkadaşınızla rahatsız edici bir toplantı ve belgeleri düzenlemek, ertelemek için cazip gelebilir. Ertelemek , kronik hale gelene veya iş akışınızı bozana kadar doğası gereği kötü değildir. Son teslim tarihi gelir ve işinizi verimli bir şekilde yapmak için kendinize yeterince zaman ayırmamışsınızdır. İş arkadaşınızla aranızdaki gerilim artıyor. Hiçbir şey bulamayana kadar dosyalar masanızda birikiyor.

Erteleyerek geçici bir rahatlama elde ettiniz, ancak şimdi profesyonel gelişiminizi olumsuz etkileyen artan stres ve kaçırılan hedeflerden muzdaripsiniz . Ertelemeyle mücadele etmek ve sizi motive etmek için çok sayıda teknik var . Bu yöntemlerden biri, ihtiyaç duyduğunuz içgörüleri elde etmek ve zorlamak için başkalarının ilham verici hikayelerini kullanmaktır.

TEDx Hakkında

Ted Talks, değerli ve hayat değiştiren fikirleri yaymaya adanmış küresel bir topluluktur. Erteleme üzerine en sevdiğimiz TEDx konuşmalarından bazılarını izleyerek başkalarından ve muhtemelen kendiniz hakkında daha fazla şey öğrenin. İster görevlerinizi daha iyi önceliklendirmek, ister önemli bir terfi için çalışma motivasyonu kazanmak… Hedefiniz her ne olursa olsun işte sizi oraya götürecek 6 ilham verici video.

Neden Erteleriz?, Vik Nithy

Bir psikoloji öğrencisi olarak Vik Nithy, işi bırakma kararı aldığınızda zihinsel iç tartışmanın nasıl geliştiğini merak etmeye başlamıştır. Kararsızlık hissi, sıkıcı görevlerden kaçınma ve başarısızlık korkusu gibi duyguların, stres tepkisini tetiklediğini iddia etmektedir. Güvende hissetmek için, bilinçaltınızın hoşlandığınız aktivitelerle meşgul edilmesi gerektiğini öne sürer. Beyninizin savaş ya da kaç tepkisini aşmak için, görevleri zaman aralıklarına bölmek, çalışma alanınızı düzenlemek gibi çeşitli stratejileri önermektedir.

TEDx Konuşmasını İzlemek için: https://youtu.be/WD440CY2Vs0

Tembel Değilim, Erteliyorum, Victoria Gonzalez

Victoria Gonzalez, bir yıllık bir son sınıf projesi kapsamında tembellik ile sanat arasındaki ilişkiyi araştırmıştır. Victoria, ertelemenin zaman yönetimi veya tembellikle herhangi bir bağlantısı olmadığına inanmaktadır. Çünkü erteleme özsaygı eksikliği ve başarısızlık korkusuyla ilişkilendirilmelidir. Sanatçıları örnek olarak kullanarak, ertelemenin genellikle kendini gerçekleştiren bir kehanet haline geldiğini ileri sürmektedir. İnsanlar özsaygı eksikliği nedeniyle işleri erteleyip düşük performans sergileyebilirler. Bu nedenle, güven ve özdeğeri ele almak, ertelemenin üstesinden gelmenin ilk adımları olarak değerlendirilmelidir.

TEDx Konuşmasını İzlemek için: https://youtu.be/hU0MlKBohnQ

Erteleme Aşısı, Bronwyn Clee

Bronwyn Clee’nin sunumu, büyük yaşam kararlarını verme ve hayallerinizi gerçekleştirme sürecinde ortaya çıkan stresi ele alıyor. Aşırı düşüncenin müdahaleci düşüncelerle aksadığını ve bu düşüncelerin korkudan kaynaklandığını vurguluyor. Böylece düşüncelerin içgüdüleri ve kararlılığı engellediğini ifade ediyor. Clee’nin önerisi ise: İlk adım, arzu ettiğiniz değişiklikleri gerçekleştirmek için kendinize izin vermek olmalıdır.

TEDx Konuşmasını İzlemek için: https://youtu.be/_HtcYjkUHXI

Ertelemeye Son, Archana Murthy

Lise öğrencisi Archana Murthy, içgüdüsellik ve disiplin eksikliği ile başa çıkmaktan bahseder. Ailesiyle bir seyahatteyken, Bhagavad Gita’nın öğretilerini okurken aldığı ilhamla çalışmayı soyut bir ödül yerine işin kendisi için bir değer olarak görmeyi öğrendi.

Kendi projelerine odaklanmak için, ertelemeyi engellemek amacıyla hedef belirleme, öz yansıtma ve minnettarlık gibi beş ilkeyi benimsemiştir.

TEDx Konuşması için: https://youtu.be/_HtcYjkUHXI

Pes Etmemenin Büyüsü, Sarah Knight

Sarah Knight, bu eğlenceli TEDx konuşmasında, zihinsel karmaşayı gidermek ve enerjiyi daha verimli kullanmak için “Özür Dilememe Metodu” adlı bir tekniği tanıtarak gülümsetir. Günlerimizin önemsiz, gereksiz ve kesinlikle keyif vermeyen görevlerle tıka basa olduğunu hipotez olarak sunar.

Daha az zorunlu konulara odaklanmak, gerçekten önemsediğiniz meselelere daha fazla dikkat etmenizi önerir. Zaman ve enerjinizi yönetebilmek adına bir tür zaman ve enerji bütçesi oluşturmanızı önerir. Dolayısıyla zamanınızı ve enerjinizi daha bilinçli bir şekilde seçmek için bir rehber sunar.

TEDx Konuşması için: https://youtu.be/GwRzjFQa_Og

Hedeflerini Kendine Sakla, Derek Sivers

Bir dâhi fikir geldiğinde, hemen bir başkasıyla veya sosyal medyada takipçilerinizle paylaşma dürtüsüne kapılabilirsiniz. Fakat Derek Sivers’a göre, bu hareketin harika fikrinizin kaybolmasına neden olduğu bir gerçek. Çünkü fikrinizi paylaşarak elde ettiğiniz tatmin sizi yanıltır. Böylece beyninize bu fikri gerçekleştirmiş gibi bir his vererek uygulamadan vazgeçme ihtimalini yükseltir. İşin sırrı ise: Hedeflerinizi kendi içinde tutmaktır.

TEDx Konuşmasını İzlemek için: https://youtu.be/NHopJHSlVo4

Motivasyon artırma tekniklerini incelemek için böyle buyurun: Çalışan Motivasyonunu Artırmanın 10 Kolay Yolu

Son içerikler

spot_img