Ana SayfaİK TrendleriDijital Vücut Dili Nedir?

Dijital Vücut Dili Nedir?

Yazar

Tarih

Kategori

Dijital vücut dili ile dijitalleşen dünyada varlığınızı daha etkili sürdürün! Dijitalleşme hayatın her alanında etkisini günden güne arttırıyor. Hibrit çalışma ve uzaktan çalışma gibi yeni çalışma düzenleriyle hayatımızda etkisini arttıran online toplantılarda etkili bir iletişim yürüttüğünüzü düşünüyor musunuz?  İş için sürdürülen mail trafiğinde noktalama işaretlerine dikkat ettiniz mi? Son mailinizde emoji mi kullandınız yoksa düz metin halinde mi ilettiniz? Görüntülü görüşmelerde bağlantı gecikmelerini hesaba katmadığınız için sık sık çalışma arkadaşlarının sözünü bölüyor musunuz?  Vücut dilimizin kendimizi ifade etme konusunda en az kelimeler kadar etkili olduğu şüphesiz. Peki, dijital vücut dili nasıl daha etkileyici kullanılır? Kendimizi dijital ortamda nasıl daha iyi ifade edebiliriz?

Dijital Vücut Dili Nasıl Daha Etkileyici Hale Getirilir?

Pandemi döneminde çalışma modellerinde aniden gelişen değişimler sonucunda İK departmanları büyük zorluklar yaşadı. Hibrit ve uzaktan çalışma modellerini benimseyen şirketlerin İK direktörleri yeni sistemlerde hala bazı sorunlar yaşadıklarını belirtiyorlar. Uzaktan çalışma sisteminde en sık yaşanan sorunlardan biri de dijital iletişimden kaynaklanan yanlış anlaşılmalar. Uzmanlar dijital iletişimin yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini belirtiyorlar. Ekip içerisinde dijital iletişimden kaynaklanan yanlış anlaşılmalar ciddi motivasyon kayıplarına neden olabiliyor. Görüntülü konuşmalar esnasında insanların kendini ifade etmek konusunda zorluklar yaşaması olağan görülüyor. Dijital vücut dilinin geliştirilmesinde ekiplerin organize edilmesi konusunda en büyük iş yine insan kaynakları profesyonellerine düşüyor.

İnsan Kaynakları Uzmanlarının Dikkatine!

Görüntülü konuşmalarda özellikle kalabalık gruplar halinde gerçekleştirilen toplantılarda bir moderatör belirlenmesi karmaşayı engellemenin en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Belirlenen bir gündem üzerinde yürütülen toplantılarda katılımcıların konuşmadan önce el kaldırmaları rica edilerek karmaşa engellenebiliyor. Uzaktan çalışma sisteminde en yoğun hissedilen eksiklikler arasında takdir edilme ihtiyacı yer alıyor.Dijitalleşme öncesi dönemde el sıkışma, gülümseme gibi sinyallerle yöneticiler ve ekip üyeleri takdir ve minnetini kolaylıkla ifade edebiliyordu. İK departmanları tarafından uygun şekilde düzenlenen takip e-postalarını iletmek, yöneticinizle gerçekleşen bir görüşmede iş arkadaşınızı cc’leyerek iş sürecinde oynadığı rolün önemini belirtmek gibi basit adımlar ekip bağlılığını arttırma ve takdir eksikliğini giderme konusuna çözüm sağlayabiliyor. Online toplantı esnasında farklı iletişim araçlarına odaklanmamak, göz temasına özen göstermekte dijital iletişimi kuvvetlendiren detaylar arasında yer alıyor. Kalabalık grup toplantılarından neden belirterek ayrılmakta ekibinize saygı duyduğunuzu gösteren detaylar arasında bulunuyor.

Ekibinizin dijital vücut dilini geliştirmesi zaman isteyen, uzun bir süreç olsa da mutlaka titizlikle takip edilmelidir. Dijitalleşen dünyada dijital vücut dilini profesyonel yöneten bir ekiple rekabet avantajı sağlayabilirsiniz. İletişimi güçlü, yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan verim kaybından arınan bir ekiple hedeflerinize emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Son içerikler

spot_img