Ana SayfaİK Trendleriİşe Alım Pazarlaması

İşe Alım Pazarlaması

Yazar

Tarih

Kategori

İşe alım pazarlaması kavramını ilk kez mi duydunuz yoksa 2021 trendlerinden aşina mısınız? İşe alım sürecinde en yüksek maliyetin mülakat aşamasına ait olduğu ve iyi adaylara yönelerek çalışan-iş uyumunun göz ardı edilebildiği uzun süredir kabul ediliyor. Recruitment Marketing yani işe alım pazarlaması kavramı gereksiz maliyetleri önlemek ve büyük istifa döneminde avantaj sağlamak için ihtiyaç duyduğunuz köklü değişimi vaat ediyor. İşe alım süreçlerinde geliştirilen stratejik yaklaşımla gereksiz maliyetler önlenirken aynı zamanda doğru yeteneklere ulaşılabiliyor.

İşe Alım Pazarlaması Nasıl Avantajlar Sağlıyor?

Marka kimliğinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi konusu uzun zamandır İK dünyasının da odağında yer alıyor. Marka kimliği geliştirme konusu ile ilgilenen pazarlama departmanının kullandığı tekniklerin işe alım sürecinde kullanılması işe alım pazarlama stratejisi olarak  adlandırılıyor. Doğru yetenekler için artık geleneksel anlayışla hazırlanan ve adaylardan beklenenleri sıralayan sıkıcı iş ilanları yetersiz bulunuyor. Yetenek avının özellikle bazı sektörlerde günden güne önem kazandığı bu günlerde İK dünyasında kullanılan pazarlama teknikleri ile şirketler sektörlerinde avantaj sağlıyor. İşe alım stratejisi 4 aşama üzerinde şekillendiriliyor. İşe alım stratejisinde farkındalık, ilgi, arzu ve başvuru aşamaları izleniyor.

İşe Alım Pazarlamasında Hangi Detaylara Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

İşe alım pazarlaması tekniğinde pazarlamanın genel teknikleri kullanılıyor. Geri bildirim almak, sağlam metriklere dayanan analizler, müşteri algısını anlamak ve hedeflemek gibi yöntemler uygulanıyor. Yetenek avında şirket markasının öne çıkarılması ile doğru adaylara ulaşılabiliyor. Markaların web sayfalarında, sosyal medya hesaplarında çalışma kültürleri, ofisleri ve ekibine dair bilgiler bulundurması potansiyel adaylarda olumlu duygular uyandırıyor. Aday tarafından anlaşılması zor kısaltmalar, teknikler içeren ve dikkat çekici nitelikte olmayan ilanlar marka algısını olumsuz etkiliyor. İlanın dar bir çerçevede sınırlandırılmaması ve ölçülebilir olması da 2022 işe alım trendlerinde önem teşkil ediyor. Doğru stratejiler şirketlerin  en uygun nitelikteki adaylara ulaşmasını sağlıyor. Yakın gelecekte yaşanması beklenen yetenek krizinde işe alımda markalaşma sürecini benimseyen şirketlerin güçlenerek varlığını sürdürmesi bekleniyor. Idenfit işe alım modülüyle, işe alım sürecini oluşturan açık pozisyonların belirlenmesi ve arayışın farklı kanallarda paylaşılması, özgeçmiş havuzlarının oluşturulması, bu özgeçmişlerin hangi kanaldan geldiğinin belirlenmesi, hangi departmanın bu alıma ihtiyaç duyduğunun tespiti, olumlu adayların bir sonraki sürece geçirilmesi ya da olumsuz adayların blackliste alınması gibi çok kademeli işler kolaylıkla yürütülebiliyor.

Son içerikler

spot_img