Ana SayfaİK Trendleriİnsan Kaynaklarında E-Learning

İnsan Kaynaklarında E-Learning

Yazar

Tarih

Kategori

E-learning yani dilimize uyarlanmış haliyle e-öğrenme, dijitalleşme etkisinin eğitim süreçlerine yansıması olarak tanımlanıyor. Şirketlerde eğitim içeriklerinin belirlenmesi, eğitimlerin organize edilmesi ve başarıyla tamamlanması İK departmanlarının sorumluluğunda yer alıyor. İnsanların her an, her yerde eğitim alabilmelerini sağlayan, modern iletişim ve internet teknolojilerinden maksimumda faydalanmayı hedefleyen e-learning son dönemlerde insan kaynaklarının odağında yer alıyor.

E-learning Hangi Alanlarda Kullanılabiliyor?

Ekiplerin sürekli gelişim göstermesi için düzenlenen geliştirme programları, kurum kültürünün geliştirilmesi ve tüm çalışanlar tarafından benimsenmesi ve dijitalleşmeye uyum süreçleri gibi birçok alanda bu yöntem kullanılabiliyor. Hayat boyu öğrenmenin kaçınılmaz hale geldiği günümüzde  endüstri toplumlarında çalışanların kullandığı bilgiler 3 yıl içinde güncelliğini kaybediyor. E-learning yaklaşımı sağladığı avantajlarla her geçen gün insan kaynakları profesyonellerinin eğitim planlamalarında öncelikli tercihi haline gelmeye başlıyor.

E-learning Yaklaşımı Nasıl Avantajlar Sağlıyor?

E-öğrenme yaklaşımı aslında bilgisayar destekli eğitimlerle uzun yıllardır hayatımızda yer alıyor. Teknolojide yaşanan hızlı değişimle birlikte güncellenen e-öğrenme son zamanlarda bireysel ve kurumsal eğitimlerde oldukça sık tercih ediliyor. İnsan kaynakları profesyonelleri ve ekipler için e-learning yaklaşımının sağladığı avantajların başında kişilerin kendi istedikleri anda ve istedikleri yerden, o anda istedikleri kadar öğrenmesi özgürlüğü yer alıyor. Yoğun bir günde planlanan ve odaklanma sorunu yaşatan eğitimlere kıyasla kişinin kendine uygun şekilde planladığı eğitimler oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Son yıllarda teknolojide yaşanan gelişmeler sürekli öğrenmeyi kaçınılmaz kılıyor. Değişime en hızlı uyum sağlayanın varlığını başarıyla sürdürmeye devam ettiği bu dönemde online eğitimler veya online destekli hibrit eğitim planlamaları düşük maliyetli ve hızlı şekilde planlanmaları nedeniyle her geçen gün daha sık tercih ediliyor. 

E-öğrenme Yaklaşımında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

İnsan merkezli yani kişinin istediği anda katılabildiği eğitimlerin verimi arttırdığı düşünülüyor. Şirketin organizasyonel hedeflerine uygun olarak şekillendirilen içeriklerin özellikle mobile uyumlu olacak şekilde planlanması çalışan deneyimini arttırıyor. Rutin hayatta yoğun zaman geçirilen mobil cihazlara uyumlu olarak planlanan eğitimlerle kurumların öğrenme deneyimi arttırılabiliyor.

Planlanan eğitimlere katılım durumunun takibi, kategorilere ayrılması ve raporlanması, eğitimci, katılımcı ve eğitim içeriği tanımlanması gibi birçok rutin iş İdenfit eğitim modülü ile başarılı şekilde tanımlanabilir.  Farklı formatta (online, yazılı, video…) eğitimler yüklenebilir ve eğitim bildirimleri mobil üzerinden çalışanlara gönderilebilir. Eğitimlerin süreç ve sonuçları İdenfit ile verimli şekilde yönetilebilir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son içerikler

spot_img