Ana SayfaDijital İKLinkedin Şirket Hesabı Açma ve Yönetme Adımları

Linkedin Şirket Hesabı Açma ve Yönetme Adımları

Yazar

Tarih

Kategori

Linkedin şirket hesabı açma, linkedin nedir sorusundan sonra en çok aranan ve sorulan sorulardan biridir. Şirketler için Linkedin, sahip olduğu alanlarında profesyonel milyonlarca üyesi ile birlikte en başarılı sosyal medya platformu olarak anılır. Eğer burada şirketler, güçlü ve dolu bir şirket profili oluşturursa sahip olunan bağlantılar sayesinde insanlar ile marka etkileşimi artacak ve büyüme ivmesi hızlanacaktır.

Şirket kurumsal web sayfalarına yapılan ziyaretlerin büyük çoğunluğunun Linkedin üzerinden gerçekleştiği bilinirken, bir şirketin Linkedin şirket hesabı açma girişiminde bulunmaması büyük eksiklik olacaktır. B2B için değeri tartışılamaz en büyük çevrimiçi iş dünyası ağı olan bu mecrada, şirket profili oluşturmak ve düzenli güncellemelerle şirket profilini canlı tutmak trendi yakalamak adına da önem arz eder.

Linkedin’de şirket hesabı olmayanların nasıl şirket hesabı oluşturacaklarını, şirket hesabı olanların ise nasıl düzenlemesi gerektiğini, aktif kullanmıyorlarsa nasıl aktif hale getireceklerini ve şirket hesabının nasıl silineceğini sizler için derledik.

Linkedin Şirket Hesabı Açma ve Yönetme Adımları

Linkedin şirket sayfası, bir kurumun iş dünyası ağındaki sesi niteliğindedir. Şirket sayfaları, kurumlar için İK açılış sayfası olmasının dışında aynı zamanda marka bilinirliğini artırmak, iş sonuçlarına katkı sağlamak, kariyer fırsatlarını adaylarla buluşturmak ve potansiyel müşterileri hizmet hakkında bilgilendirmek gibi faydalar da sağlıyor. Peki o çok merak edilen soruya gelinirse; Linkedin şirket hesabı açma ve yönetme adımları neler?

Linkedin Şirket Sayfası Oluştur

Öncelikle kişisel bir Linkedin profiline sahip olmak gerekiyor. Şirket sayfası oluşturmadan önce atılması gereken adım, kişisel bir hesap açmak olacak. Ardından sağ üst köşedeki “İş” sekmesinden “Şirket Sayfası Oluştur”a tıklayın. Linkedin’in sunacağı “küçük ölçekli işletme, orta veya büyük ölçekli işletme, vitrin sayfası, eğitim kurumu” seçeneklerinden size uygun olan türü belirleyip devam edin.

Şirket Bilgilerini Doldur

Şirket bilgilerini, profil ayrıntılarını eksiksiz ve doğru şekilde doldurduğunuza emin olarak ilerleyin. İnsanların sizi Linkedin’de bulabilmesi için isminizin nasıl görüntülenmesini istiyorsanız ona göre URL seçimi yapın. Logo, web sayfa adresi, endüstri, şirket tanımı, büyüklüğü ve tipi, her bilgiyi eksiksiz doldurmanız önemli. Hemen hemen şirket sayfanızın taslağı oluştu denilebilir.

Şirket Sayfasını Düzenle

Şirket profiliniz profesyonel iş dünyası ağında kurumunuzun, markanızın bir yansımasıdır. Bu nedenle ilk izlenim için profil ve kapak fotoğrafını, konum bilgisini düzenleyin ve markanız ile ilgili dikkat çekecek, vurucu bir slogan belirleyin. Kişilerin sizinle iletişime geçmesi veya web sayfanızı ziyaret etmesi için kişiselleştirilmiş düğmeler ekleyin. 

Linkedin Şirket Sayfasını Yayına Al

Sayfanızı “yayınla” butonuna basarak internette çevrimiçi duruma getirin. Yayınlamadan önce sayfayı üye olarak görüntülemek istiyorsan “üye görünümüne git” diyerek hesabının nasıl göründüğüne bakabilirsin. Memnunsan yayınlamaya geç ama değilsen “sayfayı yönet” diyerek düzenlemeye devam et.

Sayfa Yöneticileri Belirle

Linkedin şirket hesabı açma aşamasını geride bırakıp, sayfaya yönetici atama kısmına geldik. Şirket sayfası için bağlantılarınız arasında olan kişilere sayfa yöneticisi yetkisi verebilirsiniz. Sağ üst köşeden “yönetici araçları” butonuna tıklayın, oradan “yöneticileri yönet” diyerek kişi adıyla ekip arkadaşlarınızdan birine yönetici yetkisi tanımlayın.

Değerli İçerikler Paylaş

Öncelikle içeriklerinizi düzenli bir paylaşım alışkanlığı dahilinde özenle paylaşmaya dikkat etmeniz çok önemli. Paylaşımların şirket stratejilerini benimseyen ve takipçilere değer sağlayan faaliyetler, duyurular gibi içerikler olmasına özen gösterin. İçeriklerin kopyala-yapıştır veya yalnızca tanıtım odaklı değil, gerçekten değerle yoğrulmuş, takipçilerle etkileşim yaratacak şekilde hazırlanmış olması akışında sizi görüntüleyen kişiler için ilgi çekici olacaktır.

Sayfa Analizini Takip Edin

Linkedin şirket hesabı açma aşamalarını geçip düzenli içerikleri yayınladık ve sıra sayfa analizlerine göz atmaya geldi. Sizi takip eden kişilerin sizinle ne zaman etkileşimde olduğunu ancak analizlerden görebilirsiniz. Analiz başlığı altında; takip edenler, ziyaretçiler ve güncellemeler şeklinde üç alt başlık var. Bu üç metrik ile analiz yapıp hangi içeriklerin daha çok etkileşim aldığını görüp şirket hesabı stratejilerini ona göre şekillendirin.

Çalışanların Sayfa İle Etkileşimde Kalmasını Sağla

Linkedin şirket hesabınızı asıl ayakta tutacak kişiler, kendi çalışanlarınız. Çalışanları bilgilendirip şirket sayfasını takip etmesini, sayfadaki her güncellemeyi beğenip yorum yapmasını etkileşimi artırmasını sağlayın. Paylaşılan içeriklerin erişiminin artması takipçi sayısıyla doğru orantılı, erişim ve etkileşimi artırmak istiyorsanız ilk aşamada takipçinizi de artırın.

Linkedin Şirket Hesabı Silme

Şirket hesabı sayfasında sağ üstte yer alan “Yönetici Araçları” kısmına tıklayıp “Şirket Sayfasını Etkisizleştir” diyerek sayfanızı belirli koşullar çerçevesinde silebilirsiniz. Bağlantıya tıklar tıklamaz sayfanız hemen etkisiz hale dönüşmüyor. Ancak açılan sayfayı onaylamanız durumunda sayfa etkisiz hale geliyor ve Linkedin destek ekibine geçerli bir sebep sunmadığınız taktirde de geri açma şansınız olmuyor. Sayfanızı etkisiz hale getirmek yani silmek için gereken belli koşullar:

  • Şirket sayfası şuan aktif olmalı,
  • Linkedin şirket hesabı yöneticisi olmanız ve oturum açmış olmanız gerekli,
  • Şirket sayfasına ilişkili başka bir şirket sayfası olmamalı,
  • Şirket hesabının kariyer sayfası olmamalı,
  • Sayfanın ilişkili çalışan sayısı 100’den az olmalı,
  • Şirket sayfasının etkin reklam kampanyası olmamalı.

Ayrıca sayfa etkisiz hale geldikten sonra Linkedin destek hesabıyla iletişime geçene kadar e-posta alan adınız ve şirket sayfanız kullanıma kapatılır. Sayfa devre dışı bırakıldığında sayfa adı ve logo üyelerin profillerinde görünmeye devam edecektir. Sayfalarla olan ilişkilendirmelerin kaldırılması, yönetilen şirket sayfalarıyla ilişkili çalışan profillerini etkilemez.

Bu bilgilerden sonra artık Linkedin‘de nasıl şirket hesabı açacağınızı biliyorsunuz. Şirket hesabınızın başarılar getirmesini dileriz.

Son içerikler