Ana SayfaİK TrendleriMultitasking İş Veriminizi Düşürmesin

Multitasking İş Veriminizi Düşürmesin

Yazar

Tarih

Kategori

Multitasking iş dünyasının hızlı akışına uyum sağlamakta zorluk yaşayan çalışanların en sık düştüğü tuzaklar arasında yer alıyor. İngilizce’de ‘multi’ ve ‘tasking’ kelimelerinin bir araya getirilmesi ile gelişen multitasking çoklu görev anlamına geliyor. Toplantı esnasında mailleri yanıtlamak veya bir proje üzerinde çalışırken arada farklı işlere zaman ayırmak veriminizi düşürüyor olabilir. Dünya hızla dijitalleşiyor ve iş süreçleri hız kazanıyor. Peki aynı anda birkaç farklı işe odaklanmak iş süreçlerinizi sizce nasıl etkiliyor?

Yaptığınız İşe Gerçekten Odaklanıyor musunuz?

Gerçekten yaptığınız işe odaklanmanın alternatif diğer yöntemlere kıyasla veriminizi yüksek oranda arttıracağı şüphesiz. Dikkat dağıtan faktörlerden arındırılmış şartlarda çalışmak ve mantıklı planlamalarla görevleri sırasıyla tamamlamak üretkenliği de olumlu şekilde etkiliyor. Daha çok değil daha akıllıca çalışmayı hedefleyen profesyoneller multitasking alışkanlığının iş verimini olumsuz şekilde etkilediğine inanıyor. Birkaç farklı işi aynı anda başarıyla yürüttüğünüzü düşünseniz dahi görevler arasında geçiş yapmak çok fazla zaman ve efor sarf etmenize neden oluyor. Gerçekten beyin gücü kullanmanız gereken görevler arasında hızlı geçişler yapmanız zihinsel sağlığı olumsuz şekilde etkiliyor. Uzmanlar gerçekten verimli çalışmak için tek işe odaklanmanın en iyi yöntem olduğunu savunuyor.

Multitasking Neden Kötü Bir Yöntem?

Uzun saatler ara vermeden masa başında kaldınız ve projeniz üzerinde çalışırken iş arkadaşınızın mailini yanıtladınız, müşteri şikayetleri ile ilgilendiniz ve inanılmaz bir efor sarf ettiniz. Ancak günün sonunda yine görevleriniz tamamlanmış durumda değil mi? Kalıplaşmış anlayışın aksine tek bir göreve odaklanmak ve rutin aralıklarla mola vermek verimli bir çalışma düzeni için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Her görev arasında verilecek bir mola daha verimli ve üretken olunmasını sağlıyor. Hastalık veya günlük bazda yapılan planlamalarda benzer görevlerin sıralanması, günün ilk saatlerine daha zorlu ve acil görevlerin alınması günü daha verimli geçirmenizi sağlıyor. Küçük görevlerin toplantı araları gibi zamanlara planlanması da görev listenizi hafifletmenize ve mental olarak rahatlamanıza olanak sağlıyor. Dijitalleşen ve hızlanan dünyada daha fazla değil daha verimli çalışmak önem taşıyor.

İdenfit tüm İK süreçlerinizi otomatize ederek size hayal ettiğiniz verimliliği kazandırıyor.

Son içerikler

spot_img