Ana SayfaDijital İKLinkedin Nedir? Adım Adım Linkedin Profil Oluşturma

Linkedin Nedir? Adım Adım Linkedin Profil Oluşturma

Yazar

Tarih

Kategori

Son zamanların en popüler sorularından biri Linkedin nedir ve ne işe yarar sorusudur. “Linkedin nedir?” sorusuna cevap verecek olursak; dünya çapında işini geliştirmek, yeni girişimlerde bulunmak veya yeni iş aramak isteyen kullanıcıların her geçen gün daha da sık ziyaret ettiği en profesyonel sosyal platform adresidir. Burada güçlü ve başarılı bir profil oluşturmanız bu hedeflere ulaşırken sizi başarıya götürecek en önemli basamaklardan biridir. 

Özellikle Google üzerinde Linkedin’in otorite değeri yüksek olduğu için Linkedin’de oluşturduğunuz profilin aramalarda üst sıralarda yer alması mümkündür. Bu nedenle Linkedin profiliniz ne kadar özenli ve güçlü oluşturulursa bu sizi iş hayatında bir adım daha ileri götürecektir. Linkedin nedir anlaşıldıktan sonra ele almamız gereken sonraki konu ise, adım adım güçlü bir Linkedin profili nasıl oluşturulur?

Profesyonel ve Güncel Bir Profil Fotoğrafı Yükleyin

Linkedin, profesyonel altyapıya sahip bir sosyal ağ olduğu için burada diğer sosyal ağlardan farklı olarak daha profesyonel bir kimlikle yer almalısınız. Profilizde yer alan profesyonel ve güncel bir fotoğraf sizi aramalarda üst sıraya taşıyacak ve profilinizi daha fazla kişinin ziyaret etmesine olanak sağlayacak. Ayrıca hafif bir gülümse sizi daha samimi ve özgüvenli gösterecektir.

Dikkat Çekici Bir Başlık Belirleyin

Linkedin’de başlık denilen kısım aslında bir kişinin profilini görüntülediğinizde ilk izlenimin oluşmasını sağlayan, ilk dikkat çeken detay olarak iş unvanını gördüğünüz kısımdır. Başlık, profil fotoğrafınızın hemen altında görünür ve 120 karakterlik kelime öbeklerinden oluşur. Linkedin başlığınızı doğru anahtar kelimelerle belirlemek profilinizin görüntülenmesini artıracağı için oldukça önemlidir. Eğer siz başlığı belirlemezseniz Linkedin var olan iş unvanınızı kullanır.

Linkedin Özetini Oluşturun

Kişiler Linkedin profilinize girdiğinde öncelikle profil fotoğrafına ardından başlık bölümüne sonrasında ise özet bölümüne bakarlar. Özet bölümünün özen gösterilerek oluşturulması ve gerekli olan tüm yetkinlikleri ve bilgileri içermesi son derece önemlidir. Ayrıca arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilmek için bu bölümde önemli anahtar kelimelere yer vermek uygun olacaktır. 

Konum ve İletişim Bilgilerini Ekleyin

Linkedin’de yapılan iş aramalarının çoğu lokasyona yani konuma göre yapılmaktadır. Bu nedenle konumunuzun güncel ve doğru olması profesyonellerin doğru kişiye ulaşması açısından oldukça önemlidir. Aynı şekilde profesyonellerin size diğer iletişim ağlarından da ulaşabilmesini istiyorsanız telefon numaranızı, e-posta adresinizi ve diğer sosyal mecralarınızı da profilinize eklemelisiniz.

Eğitim Bilgilerini ve Becerileri Kapsamlı Şekilde Listeleyin

Profesyoneller için eğitim bilgileri zaman zaman öncelik olmasa dahi dikkat edilen unsurlar arasındadır. Kişinin profilinde eğitim bilgilerinin yer alması onun yetkinliklerini ve becerilerini ortaya koyar. Bu nedenle yer almış olduğunuz projelere, edinmiş olduğunuz sertifikalara ve katılmış olduğunuz etkinliklere Linkedin’de yer vermeniz profilinizin başarısına katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu listelemeler sizinle çalışmak isteyecek profesyonelleri etkilemeniz için de önemlidir.

Bağlantıları Artırın ve Aktif Olun

Başarılı ve güçlü bir Linkedin profil oluşturma için profesyonellerle olan bağlantı sayınızı artırabilirsiniz. Bu hem ilgiyi üzerinize çekmenizi sağlayacak hem de profilinizin güvenirliği hakkında bağlantılarınız için fikir oluşturacak. Aynı şekilde görünürlük ve bilinirlik için sektörünüzle alakalı gruplara katılabilir, bu şekilde de ağınızı genişletebilirsiniz. Aslında aktif olmanız Linkedin iş ilanları içerisinde arama sonuçlarında uzmanlar tarafından dikkat çekmenizi sağlayacaktır. 

Linkedin Profiliniz İçin Altın Değerinde Öneriler

  • Linkedin giriş sıklığınızı ve aktifliğinizi her zaman maksimum seviyede tutmaya gayret göstermeli,
  • İş dünyasında şirketinizin hedef kitlesini genişletmek, şirket tanıtımı yapmak istiyorsanız Linkedin şirket hesabı açmalı,
  • Linkedin kişiler arası profesyonel sosyal ağ oluşturmak amacıyla var olduğu için iş görüşmelerinizden sonra görüştüğünüz kişilerle bağlantı kurmalı,
  • Kişilerle iletişim kurarken sizi daha dikkat çekici kılması için bağlantı davetiyenizi kişiselleştirmeli,
  • Çalıştığınız sektörle ilgili ve ilgi alanlarınız ile alakalı gelişmeleri sıklıkla bağlantılarınızla paylaşmalı,
  • Bu platformda profesyonel şekilde açık fikirli olmalı, bağlantılarınız ile etkileşimden kaçınmamalı, 
  • Yöneticilerinizden, çalışanlarınızdan veya müşterilerinizden elde etmiş olduğunuz referansları eklemeli,
  • Bulunmuş olduğunuz gönüllülük faaliyetleri mevcutsa bunlar uzmanlar tarafından dikkat çekeceği için mutlaka profil düzenlerken eklenmeli,
  • Kolay ulaşılabilirlik açısından Linkedin’in size otomatik atamış olduğu URL yapısı düzenlenmeli,
  • Farklı dil seçeneklerinde profil düzenlemek istiyorsanız istediğiniz dillerde ek profil oluşturulmalı,
  • Linkedin profil görüntülemenizi düzenlemek istiyor, profilinizi gizlemek istiyorsanız “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesinden “Görünürlük” kısmına tıklamalı,
  • Linkedin hesap silme için “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesinden “Hesabı kapat” kısmına gidilmelidir.

Daha fazla bilgi için İş Mülakatlarında Verilmiş En İyi Cevaplar, İş Görüşmesi Soruları yazımıza göz atabilirsiniz.

Son içerikler