Ana SayfaGüncel BilgilerAçık Kurumsal Kültür ile Tanışmaya Hazır mısınız?

Açık Kurumsal Kültür ile Tanışmaya Hazır mısınız?

Yazar

Tarih

Kategori

Açık kurumsal kültür bu konuda gönüllü olmasak dahi hayatımıza dahil olmakta kararlı gibi görünüyor. Değişim başladığında kayıtsız kalmanın imkansız olduğu hepimizin malumu. Şirketler günümüzde varlığını sürdürebilmek için güven kültürünün kaçınılmaz olduğunu kabul ediyor. Yeni trend olarak kabul edilen açık kültür ile çalışan deneyiminin iyileştirilmesi ve çalışanların refah seviyelerinin arttırılması hedefleniyor. Açık kültür ile şirket içi daha sağlıklı, net ve dürüst şekilde iletişim kurulması hedefleniyor. Ne dersiniz tüm çalışanların özgürce düşüncelerini ifade ettiği bir çalışma ortamı sizce de kulağa hoş gelmiyor mu?

Açık Kurumsal Kültür Nedir?

Açık kurumsal kültür, tüm organizasyonu güçlendirme ve ekiplere ilham verme amacıyla uygulanan tüm çalışmaların bütününü ifade eder. Açık kültürün temel unsurları zaman ayırmak, erişilebilir olmak ve sağlıklı tartışmaları desteklemektir. Özellikle liderlerin ulaşılabilir ve açık bir yaklaşım benimsemesi şirketin tüm seviyelerinde çalışanların daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlar. Daha etkili iletişim ile daha sağlıklı koşullar elde edilmesi şirketi daha güçlü hale getirir. Açık kurum kültürü, şirketteki konumu veya rütbesi fark etmeksizin tüm çalışanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini hedefler. İletişimi ve etkileşimi arttırmak için gerekli olan tüm etmenler önemsenir ve tartışmayı teşvik eder. İşletmede kararlar alınmadan önce saygılı ve sağlıklı tartışmalar, ekiplerin birbiri ile iletişim halinde olması desteklenir. Şirket kültürü oluştururken şirkete ait değerlerin göz önüne alınarak güven temeline dayalı bir değişim sürecine girilmelidir. Kurum kültürü değiştirmek zaman ve cesaret isteyen aşamalı bir süreçtir.

İnsan Odaklı İK Yaklaşımı Açık Kültürü Destekliyor

İnsan odaklı İK yaklaşımı ile açık kurum kültürü birbirini destekleyen yaklaşımlar benimsiyor. Karlılık odaklı değil daha iyi bir çalışan deneyimi elde etme amacı ve açık iletişimi desteklemek açık kültürün temellerini oluşturuyor. Çalışanlar değer gördüklerini hissettikleri durumlarda daha inovatif ve daha etkin sonuçlar sağlayabiliyor. Açık kültür ile yönetilen işletmeler çalışanlarına şeffaflık ve özgür, güvenilir bir çalışma ortamı sunuyor. Kendilerini geliştirmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri zaman ve enerjiye sahip olmalarını sağlıyor. Açık kurumsal kültür hem çalışanların hem de şirketlerin olumlu yönde gelişmesine olanak tanıyor. Ancak bu değişim süreci de tüm değişimler gibi zaman ve cesaret istiyor.

Son içerikler

spot_img