Ana SayfaDijital İKDeğişim Yönetimi ve Dijital İK Çözümleri

Değişim Yönetimi ve Dijital İK Çözümleri

Yazar

Tarih

Kategori

“Değişim yönetimi” yeni normalin en önemli konusu ve dijitale uyum sağlamak da değişimin ilk şartı!

Yaşadığımız son aylar Covid-19 nedeniyle, dünyaya değişim getirirken, bireyin de kendini güncellemesini ve yenilenmesini zorunlu kılıyor. İş hayatında geleneksel yöntemleri uygulamayı seven kimilerimiz bu döneme ayak uydurmakta zorlansa da değişime uyum sağlayabilenler bu dönemden karlı çıkıyor. Pandemiyle gelen değişim döneminde çıkan problemlere hızlı ve etkili çözümlerle yaklaşabilmek için doğru araçlarla doğru çözümler geliştirmek gerekiyor.

İnsan Kaynakları Dijital Çözümler Arıyor!

Günümüzde, iş hayatında görülen en büyük problemler sıralamasında, artan insan kaynağı ihtiyacının ve personel yönetiminin önemi görünüyor. Bu durumda insan kaynakları departmanlarının geliştirmesi, takip etmesi ve yönetmesi gereken konular da beraberinde geliyor. Şirketler ise süreçleri daha sağlıklı yönetebilmek açısından, geleneksel uygulamalardan uzaklaşıp yeni teknolojilere adapte olma yoluna gidiyor. Böylece işlerin aksaması durumunda ortaya çıkan ekstra operasyon maliyeti ve stres en aza iniyor.

Bu kapsamda Idenfit, uzun yıllar boyunca sektördeki tecrübesiyle insan kaynakları, zaman ve izin yönetimi konularında zorlu ve yorucu süreçleri tanıyarak, çözüm arayan işletmelere çözüm ortağı olarak destek veriyor. Idenfit, insan kaynakları yazılımı yöneticilerinin iş yükünü hafifletirken, onlara pratik ve verim alabilecekleri çözümler sunuyor.

Peki, Idenfit Değişim Yönetiminde Size Neler Sunuyor?

Değişim yönetimi, ürün veya hizmetlerin hammadde halinden nihai tüketiciye kadar geçen tüm süreçlerde oluşan, marka yönetimi, altyapı, müşteri memnuniyeti, satış sonrası hizmet gibi iş hayatındaki tüm süreçlerde meydana gelen değişimi kapsar. Idenfit bu süreçlerden işletmelerin ik süreçlerinde dijitalleşmesi konusunda değişim ve yeni nesil bulut tabanlı altyapı kurulması konusunda işletmelere çözüm sağlıyor.

Kağıt işleri, imzalar, çıktılar, dosyalama, gereğinden fazla insan gücü ve zaman harcadığımız bu işler, hem verim kaybına hem de ekstra operasyon maliyetlerine yol açıyor. Günümüzde işletmeler hem karlılık hem de güncel kalabilme yolunda ihtiyaçlarını karşılamaya yöneldiği aşamada, aynı iş üzerine harcanan emek ve gereksiz zaman kullanımından tasarruf etmeyi hedefliyor.

Denizin dibine daldığımızda ne kadar az ve etkili hareket edersek orada kalabilme süremiz de aynı düzeyde artış gösterir. Bu metaforu iş hayatı için şekillendirecek olursak, bir departmanda yapılan işlerin platformu ve işleyiş kanalları farklı olduğunda, kişi ve kişilerin ekstra emek sonucu yeterli verim alamayacaklarını görme ihtimalimiz artıyor. Bu da çalışan motivasyonunu olumsuz etkileyen neden olarak karşımıza çıkıyor.

Idenfit, yapılacak işler listesini tek bir platformdan yönetmenize imkan vermesinin yanında, manuel düzenlemeler yerine dijitalde aradığınızı kolaylıkla bulmanızı sağlıyor. Eski tarz kağıt düzenleme ve saklama gibi fiziksel işlemlerle zaman kaybetmek yerine, tüm dosyaların dijital platformda tutulması ve filtrelerle arama yapılması çalışanların işini çok kolaylaştırıyor.

İnsan kaynaklarında işe alımdan süreç yönetimine uzanan tüm ik kademelerinin, zaman, vardiya ve izin yönetimlerinin tek bir sistem üzerinden yönetilmesini sağlayan Idenfit, size zaman ve emek tasarrufu konusunda yardımcı olurken, bulut tabanlı yapısıyla operasyon maliyetlerinden de tasarruf etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda temassız okuma teknolojileriyle işletmelerin çalışanlarını kolay ve güvenli bir şekilde tanımlamasına, izlemesine, yönetmesine ve ölçümlenmesine olanak sağlıyor.

İzinleri Kapsamlı, Vardiyaları Doğru Yönetin!

Idenfit İzin Yönetimi

Çalışan izinlerini yönetmek, izinlerin çakışmamasını sağlamak ve adil olabilmek zorlu ve uzun bir süreçtir. Bu süreçleri kısaltmak ve daha kapsamlı izin yönetimi yapabilmek Idenfit’in kapsamlı izin modülüyle tanışın.

Idenfit izin modülüyle, çalışanlar acil ya da planlanmış izinlerini, mobilde görünen hakedişler üzerinden talep edebiliyor. Önceden kendisine atanmış sıralı yöneticilerin sistemde onay veya red vermesi ile de izin talep sonuçlarına ulaşabiliyor. 

Web üzerinden kontrolleri, değişimleri ve atamaları yapabilmesi için belirlenen yöneticiye kolaylık sağlayan izin takvimi, tüm çalışanların izinlerini bir arada göstererek, acil izinlere hızlı aksiyon alabilme fırsatı sunuyor. Bu özelliklerin hepsini kullanmaya, şirketler kendi özelindeki izin tiplerini kaydettikten sonra, sistemde bulunan çeşitli kırılım özellikleriyle detaylı hale getirerek izin yönetimini kapsamlı yapabiliyorlar.

Covid-19 sürecinde çoğumuz evden çalışmaya başlasa da bazılarımız hala işyerine gitmek zorunda. Bu süre zarfında puantaj takibi yapabilmek için gerekli olan personellerin giriş-çıkış kayıt bilgilerini yönetmek zorlaşıyor. Idenfit bu konuda doğru verilere doğru zamanda ulaşmanızı sağlıyor.

Zaman yönetimi modülü ile, manuel işlemlere gerek kalmaksızın çalışanların işe giriş-çıkış yaptıkları saat bilgilerini mobil, tablet uygulamaları veya biyometrik, RFID okuyucular aracılığıyla alıyor. Alınan veriler sisteme otomatik olarak kaydedilip, bulut sunucularda yedekleniyor. 

Çalışan fazla veya az mesai hesaplamalarında kaydedilen bu datalar, kolaylık sağlarken, web anasayfa yöneticisi tarafından anlık olarak şirket içi ve dışı personeller kontrol edilebiliyor.

Değişim Karşısında Idenfit ile Dijital İK Yönetimi

İnsan kaynakları yönetim süreçlerinin de bu dönemde değişime uğradığını fark ediyoruz. İşe alım görüşmeleri dijitalleşirken, dijitalleşmeye uyum sağlamayan işletmelerde bu durum dezavantaja dönüşüyor. Idenfit insan kaynakları yönetimi modülü, çalışan özlük dosyaları yönetiminden başlayarak tüm süreçleri, detaylı ve tüm işletmelerin prensibine uyabilecek esneklikte sunuyor.

Çalışanın kişisel bilgileri haricinde, önceden belirlenmiş zimmet, evrak, döküman, servis rotası ve harcama işlemlerinde kategori ya da listelerini kişilere atayarak, çalışan profilinden kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor. Ayrıca web yöneticisi, kişi bazlı notları, sistemdeki notlar modülüne yazarak kendine hatırlatmalar yapabiliyor.

Bu hatırlatmalar aynı şekilde işe alım modülünde de kullanılabiliyor. Tüm işe alım süreç kontrolleri adım adım yapılabiliyor. Hangi mecralarda iş ilanı açtığınız, iş ilanı detaylarınız, başvuran kişi bilgileri, görüşme sonrası tüm detayları ve görüşme sonuçları sisteme kaydedilerek, hepsini tek bir platformdan kontrol etmenizi sağlıyor.

Idenfit mesajlar modülüyle telefon ve e-mail trafiği yaşamadan departman içi ya da departmanlar arası iletişimi hızlandırabilirsiniz. Web yöneticilerinin iletişim izni verdiği kişiler mobil üzerinden birbirlerine ulaşarak, dışardan bir başka uygulama kullanmak zorunda kalmaksızın iletişim kurabilirler.

Değişim En Çok Performans Yönetimini Zorunlu Kılıyor!

performans yönetimi

Dünyadaki trendler ve son dönemde yaşadığımız pandemi, işletmeleri derinden sarsarken evden çalışmayla gelen değişim süreci, sürdürülebilirlik anlamında ölçülebilir çalışan performansının ne kadar önemli olduğu da gösterdi.

 Idenfit bu kapsamda, çalışan performansını en doğru şekilde ölçebilmek amacıyla yetkinlik ve hedef kriterleri bazında değerlendirme formları oluşturulmasını sağlıyor. Performans modülü, firmayı ileri götürmeyi amaçlarken, personel verimliliğini de artırmayı hedefliyor. Değerlendirme, web yöneticileri tarafından hazırlanıp, kişilere atandıktan sonra, personelin mobilden puanlama yapmasıyla son buluyor.

Performansı Eğitim ya da Ödülle Sonuçlandırın!

Performans değerlendirme sonuçlarına göre gelişime açık sonuçlar için eğitim modülü size destek oluyor. Departmanlar ya da ekip bazında düzenleyeceğiniz eğitimlerin; lokasyon, oturum sayısı, eğitmen ve katılımcılarını belirleyebilir ve gelmeyenleri ya da eksik eğitim alanları tespit edebilirsiniz. Raporlama özelliği ile rapor çıktısı alabilir ve ilgili birimlerle paylaşabilirsiniz.

Idenfit tümevarım alt metni ile kullanıcıya daha detaylı ve kapsamlı bir panel sunuyor. Önce liste ve kategoriler halinde oluşturulan başlıklar kişiye atanarak kurulum sürecini başlatılıyor.

Siz de değişim karşısında kazananlardan olmak istiyorsanız insan kaynakları, izin ve zaman yönetimi süreçlerini Idenfit’e taşıyın! İş süreçlerinizi dijitalden yönetin. Daha fazla bilgi için www.idenfit.com/tr adresini ziyaret edin.

Son içerikler

spot_img