Ana SayfaDijital İKGüvenlik Tur Kontrol Sistemi Nedir?

Güvenlik Tur Kontrol Sistemi Nedir?

Yazar

Tarih

Kategori

Güvenlik tur kontrol sistemi, şirket veya kuruluşların belirli periyotlar dahilinde kontrol edilmesi gereken alanlarının ziyaret edilip edilmediğinin ispatını sağlamak amacıyla kurulan bir sistemdir. Bekçi tur kontrol sistemi, güvenlik toplantılarının belirlenmesini ve devriye turlarının organize edilmesini sağlar. Şirket veya kuruluştaki güvenlik görevlilerinin iş yükünü azalttığı gibi görevlilerin verimliliklerini de artırır.

Güvenlik Tur Kontrol Sistemi ve Faydaları

Güvenlik tur kontrol sistemi, işletmede uygulanmaya başladıktan sonra hem kullanıcıya hem de işletmenin kendisine bir takım avantaj ve kolaylıklar sağlamaktadır.

Güvenlik Tur Kontrol Sisteminin Kullanıcıya Faydaları

  • Kolaylık: Güvenlik tur kontrol sistemi, görevlilerin devriye sırasında yanlarında defter ve kalemle dolaşmasının, nöbet turu sırasında kitapçık üzerine işaretlemeler yapmasının ve her şeyden önce tonlarca kağıt israfının ve fazla iş yükünün önüne geçer. Aslında işleri basitleştirip otomatikleştirir. Görevliler, akıllı telefon veya endüstriyel bir cihaz sayesinde kontrol noktalarını tarayarak tüm aktivitelerini gerçekleştirebilir. 

    Yöneticiler devriye turları düzenleyebilir, tüm görev yönetimini ise mobil cihaz üzerinden sağlayabilir. Bu sayede defter, kalem, evrak işlerinden kurtulmuş, kağıt israfından kaçınmış olurlar. En önemlisi size kağıt ve zaman tasarrufu sağlar. Günlük işlerinizi oldukça basitleştirir ve hızlandırır. Böylelikle şirketin ve yönetimin bu işlerle vakit kaybetmemesini, daha önemli işlere vakit ayırmasını sağlar.
  • Otomasyon: Güvenlik tur kontrol sistemi, bulut tabanlı yapısı sayesinde yalnızca bir akıllı telefon ve mobil uygulama ile kontrol noktaları taranabilir. Ayrıca mesaj, ses kaydı ve görüntü gönderilebilir hatta görevliler imzalarını gerçek zamanlı rapora dahi ekleyebilir. Böylelikle devriyeler ile ilgili gerçek zamanlı bildirimler, otomasyonu ve verimliliği artırır.
  • Gelişmiş Raporlama: Guardware gelişmiş raporlama modülü sayesinde ekipler gün içerisinde gerçekleştirdikleri etkinlikleri tüm detaylarıyla size sunabilir. Geçmiş devriye turlarından, tur görüntü ve ses kayıtlarına kadar tüm bilgiler görüntülenebilir.  Site tur raporları, geçiş kayıtları, olay raporları ve daha fazlasına ulaşılabilir, raporlar birçok formatta dışa aktarılıp paylaşımda bulunulabilir.

Güvenlik Tur Kontrol Sisteminin İşletmeye Faydaları

  • Bütçe: Bekçi tur kontrol sistemi, düzenli bilgilendirmeler ve raporlamaları sayesinde yanlış manuel veri girişinden kaynaklanabilecek yasal harcamaları yapmanıza engel olur. Bekçi tur kontrol saati, günlük işlerinizi kolaylaştırırken günlük performansınızı da artırır hem de bunu daha az maliyetli, daha bütçe dostu şekilde gerçekleştirir.
  • GPS ile İzleme: GPS takibi ile personeller devriye turu sırasında istenildiği zaman anlık görev takip sistemi sayesinde izlenebilir. Aslında dinamik haritalama ile yalnızca personeller kontrol edilmez, onların güvenliği korunurken kendi güvenlik seviyeniz de artar. Bu nedenle GPS takip sistemi güvenlik tur kontrol sisteminin ayrılmaz bir parçası işlevini görür.
  • Güvenilirlik: Devriye tur kontrol sistemi dahilinde görevlilerin yağmurlu, karlı hava koşullarında tura çıkmaması gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu sistem sayesinde güvenlik görevlilerinin devriyelerini gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri teyit edilebilir. Böylelikle atanmış olunan devriyeler ve planlanmış olunan günlük turlar konusunda güvenilir olan personeller tespit edilmiş olunur.
  • Gerçek Zamanlı Takip: Gerçek zamanlı eylemleri takip etmek yöneticiler, yetkililer veya kullanıcılar için oldukça önemlidir. Geçmişte tom kalemi yani devriye kalemi ile görevlilerin devriye raporlarını gerçek zamanlı yürütmek mümkün değildi. Gerçek zamanlı takip ile ise devriye esnasında yaşanan problemler anlık olarak iletilebilir durumdadır. Güvenlik görevlileri, pozisyonlarından ve faaliyetlerinden gerçek zamanlı olarak güncellemeleri sisteme girebilir.
  • Performans: Güvenlik tur kontrol sisteminin şirketler için sunmuş olduğu birden çok güvenlik stratejisi mevcuttur. Gerçek zamanlı takip, otomasyon, güvenilirlik ve gelişmiş raporlama gibi stratejiler bekçi tur kontrol sisteminin tercih edilmesinde oldukça etkilidir. Sebebi ise güvenlik tur kontrol sistemi sayesinde şirket performansının ve etkinliğinin oldukça artmasıdır.

Güvenlik Tur Kontrol Sistemi Başlıca Kullanım Alanları


İDENFİT GUARD GÜVENLİK TUR KONTROL SİSTEMİ

Güvenlik tur kontrol sisteminin ne olduğundan ve sistemin faydalarından bahsettiğimize göre şimdi kullanım alanlarını inceleyebiliriz. Aslında güvenlik tur kontrol sistemini kullanan şirketler, personellerini daha doğru şekilde izler ve iş gücünün daha verimli ve etkin olarak yönetilmesini sağlar. Güvenlik hizmetlerinin yükseltilmesine imkan sağladığı için birçok sektörde birçok firma güvenlik tur kontrol sistemini aşağıdaki şekilde farklı amaçlarla kullanmaktadır:

  • Güvenlik: Güvenlik görevlisi olarak çalışan memur veya personelleri izlemek, bekçi turlarını yönetmek ve tüm bunların raporlarını düzenlemek için,
  • Eğitim: Öğrencilerin ve tüm eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlamak için,
  • Finans: Finans hizmeti veren şirketlerin veya bankaların olası dış tehditlere karşı korunması için,
  • Temizlik ve Bakım Hizmetleri: Temizlik ve bakım hizmeti veren firmaların tesislerini ve çalışanlarını daha düzenli yönetmek için,
  • Üretim: Üretim tesislerinde üretim süreci ile ilgili her aşamada olası hasarlardan kaçınmak veya yaşanan olayları kayıt altına almak için,
  • İnşaat: İnşaat ve gayrimenkul sektöründe binaları yönetmek ve onları hasarlara karşı korumak için,
  • Depo: İşletmede depo içerisindeki malların güvenliğini sağlamak ve mallara zarar gelmesini önlemek için.

 

Son içerikler

spot_img