Ana SayfaGeçmiş Etkinliklerİnsan Kaynakları için Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları

İnsan Kaynakları için Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları

Yazar

Tarih

Kategori

Günümüz iş dünyasında, insan kaynakları yönetimi için en önemli konulardan biri olan sosyal güvenlik, hem işverenler hem de çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimde, insan kaynakları profesyonellerinin kritik SGK uygulamaları hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.

Eğitim sonunda, katılımcılar SGK uygulamaları hakkında geniş bir perspektif kazanacak, SGK yasalarının gerekliliklerine uygun şekilde işletmelerinde uygulamaları yönetebilecek ve işletmelerinin SGK uyumunu sağlayacak bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

Katılımcıların, işletmelerindeki SGK uygulamalarını yönetmekle ilgili sorunlarına çözüm bulmalarına yardımcı olacak pratik örnekler ve en iyi uygulama örnekleri sunulacaktır. Eğitim, katılımcıların işletmelerindeki SGK uygulamalarını doğru bir şekilde yönetmelerine, işletmelerinin verimliliğini artırmalarına ve çalışanlarının refahını sağlamalarına yardımcı olacaktır.

Tarih:
25 Mayıs 2023

Saat:
15.00 – 16.00

Platform:
Google Meet

WEBINAR İÇERİĞİ

  • Sosyal Güvenlik Kavramı ve Kapsamı Nedir?
  • Sigorta Kolları, Prim Oranları ve Sağlanan Yardımlar
  • Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları, Çalışanlar ve Prim Ödemek Durumunda Olanlar
  • Ücret Bordrosu Yapımında Kritik SGK Uygulamaları
  • İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlgili SGK Uygulamaları
  • SGK Denetimleri ve Sonuçları
  • Düşük Beyanlar ve Dava Açılması, Geriye Dönük Tahakkuk ve İdari Para Cezaları
  • SGK Giderlerinin İşçi ve İşverenlere Rücu Edilmesi

EĞİTMEN / KONUŞMACI

ŞAKİR GÜLSEVER

Şakir Gülsever, Ankara Üniversitesi İşletme Muhasebe bölümü mezunu bir profesyoneldir. Kariyerine 1974 yılında Orman Genel Müdürlüğü’nde Muhasebeci olarak başlamıştır. Daha sonra çeşitli şirketlerde Muhasebe Müdür Yardımcısı, Muhasebe Müdürü ve Mali İşler Koordinatörü olarak görev yapmıştır. 1993-2002 yılları arasında MEDYA HOLDİNG A.Ş. (Sabah Gazetesi ve ATV gibi kuruluşların) bünyesinde İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak çalışmış, ardından Merkez Yayın Holding A.Ş.’de İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. 2005 yılında kendi danışmanlık şirketini kurmuştur. Şirketleri, İnsan Kaynakları yönetimi, yatırım projeleri danışmanlığı, hukuki süreçlerin yönetimi konularında desteklemiştir. Ayrıca, çeşitli şirketlere eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmuş, İş Kanunu ve Sosyal Güvenlik Yasası uygulamaları konusunda danışmanlık yapmıştır. 2005 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına bireysel ve kurumsal hizmetler sunmaktadır. Mesleki konularda yazılarını çeşitli internet sitelerinde yayınlamaktadır.

Son içerikler

spot_img