Ana SayfaİK TrendleriMetaverse Çağında İK'nın Geleceği

Metaverse Çağında İK’nın Geleceği

Yazar

Tarih

Kategori

‍Metaverse evreni şu sıralar en sık konuşulan konular arasında yer alıyor. Dijital avatarını bir an önce yaratmak için sabırsızlananlar olduğu kadar projeye karşı şüphe duyanlarda metaverse evrenini merak ediyor. Fiziki sınırlardan bağımsız sanal bir dünya fikri dijital dönüşümün hızı göz önünde bulundurulduğunda bizlere çok uzak görünmüyor. Peki yakın gelecekte meta veri tabanında İK’nın nerede konumlanması bekleniyor? Dilerseniz önce biraz en yalın haliyle metaverse evreninden bahsedelim.

Metaverse Evreni Bizlere Neler Vaat Ediyor?

Çok karmaşık bir fikri en basit haliyle tanıtmamız gerekirse meta veri tabanı insanlığa fiziki sınırlardan bağımsız, yeni ve özgür bir dünya vaat ediyor. Sizin değil sizin yarattığınız dijital avatarların varlık gösterdiği ve günümüz teknolojisinin çok daha etkileşimli hale geldiği meta evreni yeni bir dünya hedefliyor. Sıklıkla sanal gerçeklik teknolojisi ile birlikte anılan metaverse evreni mobil cihazlarla da ulaşılabilecek, ürün geliştirilebilecek ve hatta satılabilecek bir sistem olarak geliştiriliyor.

İK Dünyası ve Meta Evreni

İK dünyası uzunca bir süredir İK yazılımları, mekan bağımsız çalışma modelleri ve dijitalleşen iş süreçleri ile yoğun bir dönüşüm yaşıyor. İş dünyası profesyonelleri ayakta kalabilmek için değişime uyum sağlıyor ve bu stratejiler İK departmanları tarafından planlanarak uygulanıyor. Bu şartlar göz önüne alındığında şu an meta evreni teknoloji kullanımının artması ile İK dünyasında varlığını her geçen gün güçlendiriyor. Ancak iş dünyasını meta tabanında değerlendirebilmek için henüz yeterince ilerleme kaydedilmiş gibi görünmüyor ve pratik uygulamalar kısmı henüz öngörüden ileri geçemiyor. Bu noktada meta evreninin öğrenilmesi, benimsenmesi gereken yeni bir teknoloji değil insanların teknoloji ile iletişiminde değişim yaratacak bir gelişme olarak ele alınması önem taşıyor. Meta evreni tüm çalışanların sanal gerçeklik gözlükleri ve ekipmanlar edinmesinden ziyade yeni bir teknolojiyi vaat ediyor. Uzun vadede yetenek kazanımı, eğitimler ve toplantıların meta tabanına taşınması öngörülüyor. Sanal işe alım fuarları veya sanal gerçeklikle güçlendirilmiş kurum eğitimlerinin düşündüğümüzden daha yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. Hiç şüphesiz meta dünyası İK departmanlarının şimdiden yakın takibe alması gereken konular arasında yer alıyor. Dijitale ayak uyduran işletmelerin kısa vadede ciddi avantajlar yakalaması kaçınılmaz görünüyor.

Son içerikler

spot_img