Ana SayfaGüncel BilgilerNabız Anketleri Neden Önemlidir?

Nabız Anketleri Neden Önemlidir?

Yazar

Tarih

Kategori

Nabız anketleri çalışanlardan hızlı ve sık geri bildirim alınmasını sağlayan yöntemdir. Geleneksel yöntemlerle yılda bir veya iki kez uygulanan anketlerden farklı olarak birkaç sorudan oluşurlar ve özel bir konuya odaklanırlar. Nabız anketleri günümüzde çalışan bağlılığını arttırmanın en etkili yöntemleri arasında kabul edilir. Ekibinizin hızlı ve basit şekilde kontrol edilmesini amaçlayan bu anketlere bu nedenle nabız adı verilir.

Nabız Anketleri Nasıl Avantajlar Sağlar?

Genellikle bir veya iki soru içeren ve tek konu odaklı uygulanan bu anketler çeşitli durumlara ait gerçek zamanlı veriler toplanabilmesini sağlar. Ekip üyelerinin hızlı dönüş yapmasına olanak sağlayan bu anketler hızlı ve kolay uygulanabilmeleri nedeniyle geleneksel yöntemlere kıyasla oldukça etkili sonuçlar sağlar. Nabız anketlerinin yanıtlanma oranı verilerinde oldukça etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar. Gerçek verilere dayalı geri bildirimler ve çalışanlarla etkileşim kurma olanağı da bu yöntemin sağladığı avantajlar arasında yer alır. Çalışan deneyiminin sürekli gelişimini destekleyen bu yöntemle sorunlu alanlara hızlı müdahale edilebilir.

Nabız Anketlerinin Uygulanma Sıklığı Doğru Belirlenmelidir

Nabız anketleri, sürekli iyileştirme ve açık kurum kültürüne geçiş aşamasında oldukça önemli katkılar sağlar. Veriye dayalı İK yönetiminin yaygınlaştığı günümüzde bu kısa anketlerle sağlam metriklere dayalı ölçümler yapılabilir. Ancak anket uygulama sıklığının doğru belirlenmesi gerekir. Sürekli ve yoğun sıklıkta anket uygulanması anketlerin yanıtlanma oranlarını azaltabilir. Bu noktada örneklem seçerek farklı gruplar üzerinde uygulanan anketlerle etkin sonuçlar alınabilir. Örneklem yöntemi özellikle kalabalık işletmelerde önerilen bir yöntemdir. Sürekli geri bildirimi hedefleyen küçük orta büyüklükte işletmelerde örneklem yöntemi önerilmemektedir.

Geri Bildirimleri Önemseyin

Hızlı anketlerden hayal edilen sonuçların alınabilmesi için mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylardan bir diğeri geri bildirimlere uygun aksiyonlar alınmasıdır. Çalışanların fikrine almanızın ardından harekete geçmediğinizde anketlerin ciddiye alınma olasılığı azalacaktır. Bu nedenle anket uygulanan konular hakkında uygun planlamalar yapılarak harekete geçilmesi gerekir.

idenfit anket modülüyle, çalışanlara sistem üzerinden hazırlanıp gönderilen anket ve yorum formlarıyla çalışan düşünce ve görüşleri kolay bir şekilde toplanabilir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda daha doğru ve hızlı kararlar alınabilir.

Son içerikler

spot_img