Ana SayfaİK TrendleriOnline İş Görüşmesi Sırasındaki Arka Planınız Neler Söylüyor?

Online İş Görüşmesi Sırasındaki Arka Planınız Neler Söylüyor?

Yazar

Tarih

Kategori

Pandemi ile beraber değişen iş yaşamı, işe alım süreçlerinde de online görüşmeler yeni normal halini aldı. Mart 2020 itibariyle işverenlerin %89’u online iş görüşmesi yaparak süreci ilerletmektedir.

İş görüşmelerinde üst düzeyde bir profesyonellik sunulması gerekirken, görüşmelerin online olarak yapılması hem işveren hem de görüşme tarafında kişisel ve özel alan içerisine girilmesini neden olur. Bu nedenle görüşme için seçtiğiniz ortam profesyonel ve düzgün olmalıdır. Arka planınızın dikkat dağıtmaması ve yaratmak istediğiniz imajı desteklemesi oldukça önemlidir. Bu nedenle görüşme sırasında görülecek evinizin arka planının yaratacağı ilk izlenimin başarılı olması için önemli noktaları sizin için derledik.

Kitaplık

Ev kitaplığınızı arkanızda sergilemek, iyi okuduğunuz ve entelektüel olduğunuzun göstergesi olabilir fakat kitaplığın kitap adları okunacak şekilde görülmesi online iş görüşmesi sırasında karşı tarafın dikkatini dağıtabilir. Düzensiz bir kitaplık görünümü de yaratmak istediğiniz entelektüel imajı dağıtacaktır, bu nedenle kitaplık düzeni de oldukça önemlidir.

Hatıralıklar

Online iş görüşmesi sırasında çok sevdiğiniz hediyelik eşyalarınız, kişiliğinizi, yaptığınız seyahatleri, kültürlü ve maceracı yönlerinizi açığa çıkartabilir fakat arka planınızda bulunan bu eşyalar hem dikkat dağıtıcı olabilir hem yaşam tarzınız hakkında doğru ya da yanlış birçok potansiyel varsayıma yol açabilir. Görüşme yapan kişinin odağını sadece size yöneltmesi için arka planınızda bu tarz eşyalar varsa düzenlenip sadeleştirmeniz sizin yararınıza olabilir.

Yatak Odası

Ev ofisinizin yatak odanızda veya misafir odanızda olması günlük ofis ihtiyaçlarınız için işe yarayabilir ancak online iş görüşmeniz sırasında yatağınızın veya misafir yatağınızın görüntüsü, güzel ve bakımlı olsa bile profesyonel bir arka plan olmayacaktır. Görüşmeyi yatak odanızda yapacaksanız kamera açınızı yatağınızın görüş alanında olmamasına dikkat ederek ayarlayabilirsiniz. Geçici bir süreliğine eşyalarınızın yerine değiştirerek ortamı profesyonel bir hale getirebilirsiniz.

Genel Dağınıklık

Arka planınızda düzensiz ve dağınık gözükebilecek eşyaların ve ortamların düzeltilmesi oldukça önemlidir, çünkü dağınık bir görüşme ortamı sizin çalışma düzeniniz ile ilgili birçok olumsuz fikir ortaya koyacaktır. Temiz bir görüşme ortamı sizin doğru bir imaj yaratmanızı sağlayacaktır.

Arka planınıza dair verdiğimiz tüm bu ipuçlarının ardından dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, aydınlatma olacaktır. Güzel bir ışık online iş görüşmesinde sizi iyi gösterecektir, doğal ışık alan bir görüşme ortamıız yoksa farklı ışık kaynakları da işinize yarayacaktır. Bunları kameranızın arkasına yerleştirerek ışığı önünüzde konumlandırabilir, yüzünüze eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Arkadan aydınlatmadan her zaman kaçının çünkü yüzünüzdeki ışığı kısar ve görüşme yaptığınız kişi sizi gölgede görecektir.

Son içerikler

spot_img