Ana SayfaGüncel BilgilerVR Oryantasyon ve Eğitim Videoları

VR Oryantasyon ve Eğitim Videoları

Yazar

Tarih

Kategori

VR oryantasyon ve eğitim videoları, son dönemde İKY sektöründe ağırlığını hissettiren bir trend olarak öne çıkıyor. Çünkü VR uygulamaları hayal edilen çalışan deneyimi çizgisine erişme noktasında önemli katkılar sağlıyor! Biz de gözümüzü VR teknolojisinin İKY sektörü ile kesiştiği alanlara çevirdik. Nihayetinde sanal gerçekliğin geleceğin iş dünyası ve İKY ekseninde nasıl bir izdüşümü olabileceğine dair güncel gelişmeleri sayfanın devamında sıraladık. Hadi, geleceğin teknolojisini şimdiden keşfedelim!

Oryantasyon Sürecini VR Videoları ile Daha Etkin Hale Getirebilirsiniz

Yeni işe başlayan kişilerin oryantasyon sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi oldukça önemlidir. VR Oryantasyon Videoları ile oryantasyon süreci işyerine dair tüm detaylar eksiksiz olarak tanıtılabilir. Örneğin; işyerinin fiziksel koşulları çalışan kişiye dijital olarak canlı grafikler ile gösterilebilir. Özellikle de büyük ölçekli bir alana sahip olan işyerleri için son derece etkili ve öğretici bir yöntemdir. Özellikle acil durum ve güvenlik prosedürleri içeren uygulamalar da oryantasyon sürecine dahil edilebilir. Bu yeni işe başlayan çalışan ve iş yeri güvenliği açısından son derece önemlidir. İşyerinin özel şartları, güvenlik ve acil durum prosedürleri de VR teknolojisi kullanılarak oryantasyon sürecinde gösterilebilir. Bu durum kalıcı öğrenme avantajı yakalanmasını sağlar. Ayrıca klasik ve sıkıcı oryantasyon sürecinin terk edilmesine yardımcı olur.

Bu aşamada simülasyon ve renkli canlandırma imkânı tanıyan VR teknolojisi son derece efektif olacaktır. Ekipmanların tanıtıldığı VR uygulamaları adaptasyon sürecini hızlandıracaktır. VR eğitimler, iş kazaları ve işe uyum sağlayamama gibi pek çok olumsuzluğu önleyecektir.

Çalışanların Eğitim Sürecinde VR Desteği

Bilginin yarılanma hızının düştüğü günümüzde çalışanların teorik ve pratik yeterliliklerini canlı tutmak son derece önemlidir. Bunun için sektörel güncellemeleri aktarabileceğiniz eğitim çalışmalarını organize etmek İKY olarak en önemli sorumluluklarınız arasındadır. Bu bağlamda VR eğitim videoları, klasikleşmiş eğitimler düzenlemek yerine etkileşime imkân veren eğlenceli bir seçenektir.

Çalışanlar, VR ile etkileşim ve simülasyon imkanından faydalanarak kalıcı öğrenme gerçekleştirebilir. İnteraktif uygulamalar kullanıcı etkileşimine imkân vererek sürecin oldukça gerçekçi bir düzlemde öğrenilmesine imkân tanır. VR teknolojisinin bir diğer avantajı da sınırsız sayıda olasılıkta deneme yapabilme olanağı sunmasıdır. Çok sayıda senaryo üzerinde çalışma imkânı bulan çalışanlar için gerçek hayatta karşılaştıkları bir durum kriz haline dönüşmeden soğuk kanlı bir şekilde çözülebilecektir. 

VR teknolojisi kullanmanın bir diğer avantajı da öğrenmelerin hata payının azaltılmasıdır. Bu psikolojik baskı neticesinde çalışanların eğitime tam anlamı ile konsantre olmaları pek de mümkün olmayacaktır. Fakat VR teknolojisi ve interaktif videolar sayesinde istediği kadar deneme ve uygulama imkânı bulan çalışanlar gerçek anlamda kendilerini öğrenmeye verebilirler. 

VR Teknolojisinin İKY Departmanına Sağladığı Katma Değer

İKY departmanlarının belki de en önemli sorumluluklarından birisi de işe alım ve uyum süreçleridir. VR oryantasyon ve eğitim videoları da bu noktada işe alım ve oryantasyon süreçlerine katkı sağlamaktadır. VR oryantasyon ve eğitimler, İKY’nin verimliliğini ve efektifliğini arttırdığı gibi süreçlerin çok daha hızlanmasını da sağlanır. Böylece zaman ve emek gerektiren oryantasyon süreci pratik biçimde tamamlanır. Üstelik yetenek krizinin artış gösterdiği iş ekosisteminde marka imajına değer katan teknolojilerden yararlanmak da oldukça önemlidir. Sözün özü VR teknolojisi, dijitalleşmeye güçlü bir adım atmak için son derece önemlidir!

Marka Değeri Açısından VR Teknolojisinin Entegrasyonu 

VR teknolojisinden faydalanan şirketler, marka bilinirliği anlamında hızlı bir şekilde rakiplerinin önüne geçmektedir. Global arenada boy göstermek isteyen şirketlerin yapay zekâ temelli bir iş modeli oluşturması kaçınılmazdır. Klasik İK anlayışının terk edilerek dijital dönüşüm sürecine geçilmesi şirketlerin dinamizmine ve prestijine katkı sunacaktır. Bu noktada VR teknolojisi bu dönüşüm hamlesinin en önemli aktörlerinden birisidir. Kurumsal kültür açısından VR teknolojileri şirketin her bileşeni ile entegre etmek son derece olumlu olacaktır.

Son içerikler

spot_img