Ana SayfaİK TrendleriDijital Beceriler ile Kuşak Farkını Önemsizleştir!

Dijital Beceriler ile Kuşak Farkını Önemsizleştir!

Yazar

Tarih

Kategori

Dijital beceriler son zamanlarda iş dünyasında öncelikli olarak aranan nitelikler arasında yer alıyor. Teknoloji hızla hayatın her alanına entegre oluyor ve teknoloji odaklı iş süreçleri dijital yetkinliği önemli bir öncelik haline getiriyor. Hızla değişen iş yapma modelleri, yeni yeni adapte olduğumuz hibrit çalışma tarzında iş modelleri ve günden güne farklılaşan müşteri talepleri dijital becerileri arttırmayı kaçınılmaz kılıyor. Profesyonellerin tecrübelerini ve mesleki donanımlarını dijital becerilerle zenginleştirmesi iş süreçlerine verim katıyor. Kuşak farkının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedefleyen şirketler düzenledikleri eğitim programlarıyla dijitalleşme sürecinde güçlenerek varlıklarını sürdürmeyi hedefliyor. Eğitim planlamaları, kuşak çatışmalarının yönetimiyle dezavantajların fırsata çevrilmesini hedefleyen bu süreçte en büyük iş yine İK departmanlarına düşüyor.

İş Gücünüz Dijitale Hazır mı?

Birçok büyük şirket pandemi sonrasında hızla gelişen dijitalleşme sürecine uyum sağlamak için teknoloji yatırımlarını arttırıyor. Alanlarında rekabet avantajı sağlamayı hedefleyen şirketler iş gücünü yeniden eğiterek dijital becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yeni dijital araçların kullanılması, sanal ekiplerin iletişimi, uzaktan çalışma da şirket bağlılığının sağlanması ve değişen müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler tasarlanması gibi birçok detay iyi bir planlama yapılmasını gerektiriyor. Tekrarlayan rutin işlerin otomatize edilmesi ve çalışanlara dijital beceriler kazandırılmasıyla dijitalleşen dünyanın şartlarına uygun ekipler oluşturuluyor. İş gücünü yeniden eğitmek yetenek avının günden güne zorlaştığı bugünlerde şirketlere birçok avantaj sağlıyor. Dijitalleşen iş dünyasında bazı meslek grupları ve iş alanları etkisini kaybederken bazı alanlarda nitelikli çalışan bulmak her geçen gün daha zorlayıcı oluyor. Dahili yetenek hareketliliği ve mevcut iş gücünü geliştirme seçeneği şirketlere bu noktada ciddi avantajlar sağlıyor.

Tüm Nesilleri İş Gücüne Dahil Edin

Çeşitlilik ve kapsayıcılık 2022’de İK dünyasının tam odağında yer alıyor. Bu 2 kavram temel olarak tüm farklılıkların önemsizleştiği ve her bireyin kendini rahat ifade edip, özgürce çalışabildiği çalışma ortamlarını hedefliyor. İş dünyasını tehdit eden yeni bir ayrımın erkenden engellenmesi için şirketlerin hızlı davranması önem taşıyor. Teknolojinin içine doğan ve her alanda aktif olarak kullanan Z kuşağı kendine bu konuda güven duyarken geçmiş kuşaklarda mesleki birikimleriyle şirketlerine değer katıyor. Dijital becerilerin geliştirilmesi tüm nesillerin iş gücüne eşit şartlarda dahil olmasını ve olası bölünmeleri engellemeyi hedefliyor. Hem işverenlerin hem de çalışanların araç ve teknoloji eğitimlerine karşı istekli ve ilgili olmasıyla ortaya oldukça başarılı sonuçlar çıkıyor. Farklı nesillerin öğrenme tarzlarına uygun olması açısından ders anlatımı, şirket içi bire bir eğitim programları, demo ve uygulamalı eğitim gibi farklı öğrenme kombinasyonları kullanılması süreçten alınan verimi arttırıyor.

Teknoloji kullanımının artmasıyla dijital becerilerini arttıran yeteneklere ihtiyaç günden güne artıyor. Idenfit İK süreçlerini dijitale taşıyarak İK profesyonellerine dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duydukları zaman ve enerjiyi sağlıyor.

Son içerikler

spot_img