Ana SayfaİK TrendleriDijital Göçebeler

Dijital Göçebeler

Yazar

Tarih

Kategori

Dijital göçebeler kavramını son zamanlarda sık duymaya mı başladınız? Cevabınız evet ise sizi temin ederiz ki çok yakın bir süre içerisinde çok daha sık duyacaksınız. İK profesyonelleri yakın gelecekte yeni iş modellerinin dijital göçebelerle farklı yönlere evrilmesini ön görüyor. Dijitalleşme hızla hayatın her alanına entegre oluyor ve iş modelleri de dijitalleşmeden etkileniyor. Sosyal medya platformlarında her geçen gün artan beyaz yakalı göç hikayeleri yakın zamanda artarak devam edecek gibi duruyor. İnternet, bilgisayar, telefon ve mesleki yeterlilik dijital göçebeli olmak için aranan tüm şartları sağlıyor. Geleceğin trendleri arasında yer alan dijital göçebeleri birazdan daha yakından tanımak isterseniz sizleri yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz.

Dijital Göçebeler Kimdir? Ne İş Yaparlar?

Dijital göçebeleri tanımlarken ilk olarak özgür ruhlu ve cesur olduklarını belirtmemiz gerekiyor. Dünyayı dolaşırken kariyerlerine devam eden ve Digital Nomad olarak adlandırılan beyaz yakalılar pandemi etkisiyle hayatımıza giren yeni iş modellerinin avantajlarından faydalanıyor. Y ve Z kuşağının daha özgür ve mekân bağımsız çalışmaya daha ılımlı olduğu biliniyor. Dijitalleşen dünya, bulut teknolojisi, akıllı telefonlar ve tabletler gibi donanımlar beyaz yakalılara deneyim odaklı yaşama şansı veriyor. Kariyerine ara vermek zorunda olmadan dünyayı gezme şansı edinen dijital göçebeler daha özgür bir yaşam sürdürüyor. Uzaktan yürütmeye uygun tüm işler dijital göçebe olmaya olanak sağlıyor. Dijital medya, metin yazarlığı, tasarım, strateji uzman ve yazılım gibi birçok meslek uzaktan başarıyla sürdürülebiliyor.

Dijital Göçebe Olmak Neden Avantajlı?

Dijital göçebe olmanın sağladığı en büyük avantaj hiç kuşkusuz yeni deneyimler edinme fırsatı sağlaması. Farklı ülkelerin kültürlerini, çalışma ortamını tanımak ve yeni insanlarla tanışmak profesyonel iş ağınızı genişletmenize imkan tanıyor. Konfor alanını terk edebilen kişiler yeniliğe daha açık oluyor ve değişimden korkmuyor. Mekan bağımsız çalışma üretkenliği arttırıyor ve hayal gücünün tetiklenmesi hiç şüphesiz daha kaliteli işler üretilmesini sağlıyor. Yeni diller öğrenme ve özgür hissetme avantajları kişisel markalaşma sürecinizde fark yaratıyor. Konfor alanınızdan ayrılma cesareti bulmanızın ve farklı ülkelerde kendi geçiminizi birkaç ay sağlayacak gelire sahip olmanızın ardından sadece hangi ülkede olmayı hayal ettiğinizi seçmek kalıyor.

Dijital göçebe kavramı da her geçen gün değişip dönüşüyor ve yeni anlamlar kazanıyor. Bizlere de gezgin ruhları hayranlıkla takip etmek belki de hayaller kurup gelecek planları yapmak düşüyor.

Son içerikler

spot_img