Ana SayfaGüncel BilgilerEtkili İletişim: Şirketlerin Gizli Silahı!

Etkili İletişim: Şirketlerin Gizli Silahı!

Yazar

Tarih

Kategori

Etkili iletişim kabiliyeti hiç şüphesiz hayatın her alanında büyük avantajlar sağlayan güçlü bir silah. Sosyal ilişkileri güçlendiren ve hayatı her yönden kolaylaştıran etkili iletişim iş hayatında da fark yaratıyor. İş hayatında etkili iletişim sosyal hayattan farklı olarak bireysel kabiliyet değil ekip çalışması gerektiriyor. Başarılı bir iletişim ağı kurulması için tüm ekip üyelerinin sürece dahil olması gerekiyor. Şirketinizi pozitif enerjiyle kuşatmanın ve ekibinizin bağını kuvvetlendirmenin belki en önemli adımı olan etkili iletişim hedeflerinize hızla ulaşmanıza destek oluyor. Uzun mail trafikleri, yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan verim kaybı ve ekip arasında yaşanan küçük gerginlerin tek çözümü sağlıklı bir diyalog sürecinden geçiyor. Peki, İşletmeler için hayati öneme sahip etkili iletişim nedir? İş dünyasında etkili iletişim için hangi detaylara dikkat edilmesi gerekir?

Etkili İletişimi Şirket Kültürü Haline Getirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Etkili iletişimi şirketinizin tüm kademelerinde etkin olarak kullanmak için öncelikle bir strateji belirlemeniz gerekir. Öncelikle iş süreçlerinizde beklentilerinizi belirleme ve iletme aşamasında net olmalısınız. Net ve açık talimatlarla yürütülen iş süreçleri yanlış anlaşılmalardan doğan zaman kaybı ve gerginliklerin önlenmesi için oldukça önemlidir. Organizasyonda yer alan tüm bireylerin kendini rahat hissetmesi ve iletişim kurmaktan çekinmemesi için rahat bir ortam yaratmaya çaba göstermelisiniz. Dijital dönüşüm sürecinin hayatımıza kattığı yenilikçi çözümlerle şirket içi iletişimi güçlendirebilirsiniz.İletişimin etkili olabilmesi için mutlaka iki uçlu olması gerektiğini unutmamalısınız. Anlık geri bildirim almanıza ve kolay uygulanabilir anketler düzenlemenize olanak sağlayan İK yazılımlarıyla iki yönlü iletişime adım atabilirsiniz. Ekibinizle sadece sorun olduğunda iletişime geçmek yerine başarılı ve değer yaratan işler ürettiklerinde de iletişim kurmaya özen göstermelisiniz. Yüksek motivasyonda etkin iletişim için ik yazılımları katalizör görevi yapacaktır.

Etkili İletişim İş Hayatında Bize Nasıl Avantajlar Sağlar?

Yönetici, eğitimci ve çalışanların katıldığı, iş yerinde iletişimin önemini inceleyen bir araştırma da katılımcıların %86’sı iş yerinde yaşanan başarısız girişimlerin yetersiz iletişimden kaynaklandığını bildirmiştir. İç iletişiminde sorunlar yaşayan bir şirketin müşterileriyle sorunsuz bir iletişim süreci yürütmesi oldukça zordur. Sağlıklı ve etkili iletişim üretkenliğinizi arttırmanın yanı sıra müşteri ilişkilerine de yansıyarak iş süreçlerinizde fark yaratmanızı sağlayacaktır. Ekip içinde etkin iletişim sağlandığında uyum ve buna bağlı olarak iş veriminiz artacaktır. İş hayatında yaşanan krizlerin en sık görülen nedeni eksik iletişimden kaynaklanan yanlış anlaşılmalardır. Araştırmalar iletişim konusunda başarılı olan çalışanların %25 daha üretken olduğunu göstermektedir. Çalışan bağlılığını arttırarak ve marka imajını güçlendiren etkin iletişim birçok yönden şirketinizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır.

Idenfit geri bildirim modülüyle, çalışanlardan alınan geri bildirimlerle, işletme içi motivasyonu arttırın!

Son içerikler

spot_img