Ana SayfaİK TrendleriGirişim Profilini Güçlendirmenin 5 Yolu

Girişim Profilini Güçlendirmenin 5 Yolu

Yazar

Tarih

Kategori

Girişim profili ortaya koymak, heyecanlı olduğu kadar yoğun ve tempolu bir iştir. Girişim için gerek duyulan insan gücü işe alındı, gerekli olan ürün ortaya kondu ve hatta ihtiyaç duyulan yatırım garanti altına alındı. Sırada heyecan yaratan girişimi kitlelere duyurmak, girişim profilini daha da güçlü hale getirmek var. 

Girişimin profilini ve gücünü ortaya koymak için gerekli olacak ipuçları şu şekildedir; mesaj hedef kitleye göre özelleştirilmeli, kendinizi bir soruna çözüm olarak konumlandırmalı, ilgili yayınları hedeflemeli, gazetecilerin nasıl yaklaşılmasını istediklerini araştırmalı, proaktif olmalı ve kendi içgörünüzü sunmalı. Bu 6 ipucunu sizler için derledik.

Girişim Profili Mesajı Hedef Kitleye Göre Özelleştirilmeli

Girişim profili için gerekli olan mesaj hedef kitleye uygun olacak şekilde uyarlanmalıdır. Hedef kitle içerisinde yer alan her birey farklı bir mesajdan etkilenebilir. Bu nedenle toplu olarak gönderilen mesajlar girişimin tanıtımı için efektif olmayabilir. Hedef kitlenin nasıl seçileceği, hedef kitleye uygun mesajın nasıl belirleneceği ve onlara hangi kanal aracılığıyla ulaşılacağı girişim profilinizin gücü açısından oldukça önemlidir.

Kendinizi Bir Soruna Çözüm Olarak Konumlandırmalı

Girişim profilini güçlendirmek için izlenecek yollardan hedef kitle, mesaj ve kanal belirlendikten sonra girişimin hangi soruna çözüm olacağı net şekilde belirlenmelidir. Burada önemli olan hedef kitle olarak belirlenen müşteri topluluğuna, sizin çözümünüzü neden tercih etmesi gerektiği noktasında yeterli veriyi sunabilmektir. 

Müşterinin veya kullanıcının bu girişim ile hangi sorununa çözüm sağlayacağı konusunda ikna olması gerekir. Bu nedenle girişimci olarak çözüm kanallarını detaylıca ve açık açık konumlandırmak gerekir. 

Girişim Profili İçin İlgili Yayınları Hedeflemeli

Girişimin daha büyük kitlelere duyurulması için basın bültenlerinde  yer almaya ihtiyaçları vardır. Bu basın, haber bültenlerinin yanında bir de ilgili yayınlarda yer almaları girişim profilinin duyurulması ve güçlendirilmesi için oldukça önemlidir. Hatta daha küçük ilgili yayınlarda yer almak, daha büyük yayınların ilgisini çekebilir ve girişim profilinize ilgi daha da büyüyebilir.

Gazetecilerin Nasıl Yaklaşılmasını İstediklerini Araştırmalı

Gazetecilerin ilgisini çekecek basın bülteni başlıkları girişimin daha da güçlenmesi için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle girişim profili ile ilgili verilecek mesaj vurucu ve kısa olmalıdır. Gazetecilerin ilgisini çekecek önemli noktalar maddeler halinde sıralanmalı, diğer haberlerden sizi öne geçirecek noktalar mesajda yer almalıdır. 

Proaktif Olmalı Ve Kendi İçgörünüzü Sunmalı

Girişim profilini güçlendirmenin yollarından biri de kendinizi kendi platformunuzda ne kadar ortaya koyarsanız koyun, başka platformların paylaşımlarında da fikrinizi belirtmeniz gerektiğidir. Böylelikle başka olay ve durumlara karşı girişiminizin bakış açısının nasıl olduğunu ortaya koymuş olursunuz. Bir konu hakkında sizde girişiminiz adına fikir ve yorum beyan edebilirsiniz. Bu durum profilinizin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. 

Son içerikler

spot_img