Ana SayfaİK TrendleriİK Süreçlerinde Dijitalleşme Dönemi

İK Süreçlerinde Dijitalleşme Dönemi

Yazar

Tarih

Kategori

İK süreçlerinde dijitalleşme dünyada ve ülkemizde uzun süredir gündemde olan bir konu. Geleneksel yöntemlerle yürütülen İK süreçleri artık yetersiz bulunuyor. Teknolojinin hayatın her alanına hızla entegre olduğu günümüzde iş süreçleri teknoloji kullanımıyla daha verimli ve etkin şekilde yürütülebiliyor. Kaynağını insandan alan İK departmanları da dijitalleşmeden en hızlı etkilenen birimler arasında yer alıyor. Veriye dayalı olarak yürütülen sistematik değerlendirmelerin ve iş gücünün en verimli şekilde yürütülmesinin anahtarı olarak görülen dijitalleşme insan kaynakları profesyonelleri tarafından her geçen gün daha sık tercih ediliyor. İK süreçlerinde dijitalleşme dönemi iş hayatına katılan Z kuşağı ile ivme kazanıyor. Teknoloji ile doğan ve büyüyen yeni nesil çalışanlarla birlikte dijital dönüşüm  her alanda etkisini hızla arttırıyor. Peki, İK süreçlerinde dijitalleşme ne gibi faydalar sağlıyor?

İK Süreçlerinde Dijitalleşme Nasıl Avantajlar Sağlar?

Dijitalleşme etkisiyle insan kaynakları süreçlerinde kullanılan insan kaynakları yazılımları ile işe alım, performans yönetimi ve görev takibi gibi tüm süreçler dijitalde yönetilebilmektedir. Veri analizinin önemini günden güne arttırdığı günümüzde sağlam metriklere dayalı güvenilir sonuçlar alabilmek içinde dijitalleşen süreçler önem taşımaktadır. Pandemi sonrasında global de etkisini hissettiren ekonomik sorunlar, beyaz yakalılarda artan istifa eğilimi gibi nedenlerde İK departmanlarının çeviklik gereksinimini arttırmaktadır. Uzmanlar İK analitiğinin gelecek yıllarda önemini arttırmasını öngörmektedir. İK analitiği her çalışanın işe girdiği andan başlayarak tüm iş süreçlerinde düzenli olarak ölçümlenmesini ve çalışandan alınan geri bildirimlerle veriye dayalı adımlar atılmasını gerektirmektedir. İK süreçlerinde dijitalleşme insan kaynakları departmanlarının zaman ve enerjisini alan evrak işlerine hız kazandırırken aynı zamanda gereksiz evrak yükünden kurtarmaktadır. Performans değerlendirme, anketler ve geri bildirimlerin anlık olarak hatta mobil uygulamalar üzerinden hızla yapılmasını sağlayan İK yazılımları ile çalışanların kurum aidiyeti arttırmaktadır. Şirkete ait eksik ve aksayan noktalar hızlı şekilde görülüp müdahale edilebiliyor.

İK Süreçlerinde Dijitalleşme Neden Önemli?

İnsan kaynakları süreçlerinde dijital dönüşüm operasyonel yoğunluğun dengelenmesi ve verimliliğin arttırılması için büyük öneme sahip. Maliyetlerde azalma ve mevcut iş gücünün en etkin şekilde kullanılması, kaynakların verimli şekilde değerlendirilmesinin en etkin yolu hiç şüphesiz dijitalleşen süreçlerden geçiyor. Performans değerlendirme süreçlerinin ve iş takibinin İk yazılımları ile yönetilmesi verim ve maliyet kayıplarının engellenmesi gibi birçok avantaj sağlıyor.

Yeni nesil, bulut tabanlı insan kaynakları ve işgücü yönetim yazılımı İdenfit ile İK süreçlerinizde dijitalleşmenin tam zamanı! İdenfit çalışanlarınızı ve operasyonlarınızı tek bir platform altında, en verimli şekilde yönetmenizi sağlar.

Son içerikler

spot_img