Ana SayfaİK Trendleriİş İlanlarınızı Adayların Gözünden İnceleyin

İş İlanlarınızı Adayların Gözünden İnceleyin

Yazar

Tarih

Kategori

İş ilanlarınızı hiç potansiyel adayların gözünden incelediniz mi? İşveren markası kavramı günden güne ağırlık kazanıyor. Özellikle bazı sektörlerde doğru yeteneğe ulaşabilmek her geçen daha zorlu hale geliyor. İş ilanlarının standart kalıplara uygun olarak değil çalışan deneyimini geliştirecek şekilde tasarlanması doğru yeteneklere ulaşılma olasılığını artırıyor. Çalışanların şirketlerle ilgili deneyimleri işe başladıklarında değil iş ilanını ilk inceledikleri anda başlıyor.

İş İlanlarınızı Hazırlarken Sadece İçeriğe mi Özen Gösteriyorsunuz?

İK departmanlarında inanılmaz yoğun ve hızlı akan bir iş temposu sürdürüyorsunuz farkındayız. İşe alım süreçlerinin strateji geliştirme, performans değerlendirme ve çalışan bağlılığını sağlama gibi onlarca konu arasında en sık zaman ayırdığınız başlıklar arasında yer aldığını biliyoruz. Özellikle iş gücü devir oranının yüksek olduğu sektörlerde iş ilanlarında içeriğe odaklanma olasılığınız oldukça yüksek ancak bu durum işveren markanıza zarar verebiliyor. İş ilanlarını hazırladığınız sırada  adayların sadece içerik değil biçime de önem verdiğinin bilincinde olarak görünüme de özen göstermeniz önem taşıyor. Adaylar iş ilanlarının alt başlıklar halinde sıralanmasını açık, net ve detaylı olmasını istiyor.

Ayrıntıları Önemseyin

Çalışan adayında aranan niteliklerin paragraflar uzunluğunda olması ancak iş ilanında şirket kültürüne dair hiçbir detayın yer almaması  adaylar açısından rahatsız edici olabiliyor. Şirket kültürü, şirketin sunduğu yan haklar ve avantajlar, iş yerinin konumu veya çalışma modelinin ilanlarda açık şekilde belirtilmesi gerekiyor. Okunması zor, tutarsız bilgiler içeren ilanlar doğru yeteneklere ulaşmanızı zorlaştırıyor. İş ilanında tekrarlayan hatalar olması, yazım yanlışları gibi detaylarda adayların ilgili pozisyona başvurma olasılığını azaltıyor. Adayların büyük çoğunluğu ilanlara başvurmadan önce şirketlerin kurumsal web sitesini, sosyal medya kanallarını ve çalışan yorumlarının yer aldığı siteleri inceliyor. İşveren markasının başarılı şekilde inşa edilmesi yetenekleri elde tutmanız kadar tercih edilen bir işletme olmanız konusunda da avantajlar sağlıyor. Uzun formlar doldurulması gereken ilanlarda doğru adaylar tarafından tercih edilme olasılığını azaltıyor. İş arayan adaylar ve işveren taraflarının çıkarlarını korumak için işe alım sürecinde hassas ve dikkatli davranılması önem taşıyor. 

Idenfit işe alım modülüyle İK departmanı olarak, işe alım sürecini oluşturan açık pozisyonların belirlenmesi ve arayışın farklı kanallarda paylaşılması, özgeçmiş havuzlarının oluşturulması, bu özgeçmişlerin hangi kanaldan geldiğinin belirlenmesi, hangi departmanın bu alıma ihtiyaç duyduğunun tespiti, olumlu adayların bir sonraki sürece geçirilmesi ya da olumsuz adayların blackliste alınması gibi çok kademeli işlerin altından kolaylıkla kalkarsınız.

Son içerikler

spot_img