Ana SayfaGüncel Bilgilerİşe Alımlarda Sosyal Medya Kullanımı

İşe Alımlarda Sosyal Medya Kullanımı

Yazar

Tarih

Kategori

İşe alımlarda sosyal medya kullanımı sizi yetenek avında bir ileri taşıyabilir! “Nasıl mı?” Öyle ki dijital çağın çocukları Z kuşağının aktif iş gücü katılım oranı her geçen gün artış gösteriyor. Bununla birlikte Y kuşağı bireylerin rutin hayatının olağan akışında yer alan sosyal medya kullanımı konuyu daha da cazip hale getiriyor. E; bu koşullar göz önüne alındığında hemen her alanda sosyal medya kullanımı artış gösteriyor. Büyük istifa sonrasında potansiyel adaylar, sağlanan olanaklar kadar etkili bir marka imajını da önemsiyor. Sosyal medya mecraları da doğru yeteneklere etkili bir merhaba demenin en etkili yolları arasında bulunuyor. Siz de sayfanın devamında yer alan detayları inceleyerek işe alımlarda dijital vitrininizin gücünden faydalanabilirsiniz!

İşe Alımlarda Sosyal Medya Kullanımı için 8 Etkili Öneri

Sosyal medya hemen her konuda olduğu gibi iş dünyasında da pek çok alışkanlığı değiştirdi. Rekabetçiliğin çok hızlı arttığı günümüzde şirketlerin trendlere uyum yeteneklerini arttırması oldukça önem kazandı. İKY açısından son dönemde kullanım sıklığı oldukça artan işe alımlarda sosyal medya kullanımı oldukça niş bir trend olma yoluna gitti. Üstelik işe alımlar için sosyal medya kanallarını kullanmak şirketlere oldukça geniş bir yetenek havuzuna ulaşma imkanı sağladı.

Genç popülasyonun sosyal medyada ne kadar çok zaman geçirdiği düşünülüdüğünde bu sizin için de oldukça etkin bir strateji olabilir. 8 etkili strateji önerimiz işe alım süreçlerinde yenilik arayışınıza güçlü bir yanıt sunabilir.

Performans Göstergelerini İyi Tanımlayın

Sürece çalışan aradığınız pozisyona dair beklenti ve gereken nitelikleri tanımlayarak başlamalısınız. Sosyal medya kanallarında aradığınız nitelikleri net bir şekilde belirtmeniz bu alanda eğilimi olan kişilerin ilgisini çeker. Üstelik bu detaylar sayesinde sosyal medya hedef kitle yönetimini de kolaylıkla yönetebilirsiniz. Spesifik niteliklere ihtiyaç duyulan bir pozisyon için hedef kitleye yönelik sosyal medya reklamları verebilirsiniz. Böylece daha doğru bir hedeflemeyle daha tutarlı bir işe alım süreci yönetebilirsiniz.

Sosyal Medya Platformunu Doğru Seçin

Sosyal medya platformlarını kullanan kitlelerin eğilimleri ve nitelikleri bazı noktalarda birbirinden ayrışmaktadır. Bu bağlamda doldurmaya çalıştığınız pozisyon ile en uyumlu sosyal medya platformunu seçmek iyi bir fikirdir. Sosyal medya platformları arasındaki kullanıcı deneyimi farklılıklarını aradığınız adayın özellikleri ile eşleştirerek doğru bir filtreleme yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Kurumsal Olun

İşe alım süreçlerinde sosyal medyayı doğru kullanabilmek için kurumsal olarak bu platformlarda görünür olmanız gerekir. Bunun için de kurumsal kimliğiniz ve almaya çalıştığınız aksiyonlar uyum içinde olmalıdır. Dolayısıyla bilinen belli başlı sosyal medya platformlarında profesyonel olarak yönetilen sosyal medya hesapları kullanabilirsiniz. Ayrıca tüketiciler ve potansiyel çalışanlara daha kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak olan bu hesaplar dijital dönüşümün de önemli bir parçasıdır.

Farklı kuşakların sosyal medyadaki eğilimlerini ve ihtiyaçlarını doğru analiz edebilmeniz gerekir. Çünkü bunu sağlayabilirseniz toplum ile kurumun duygusal bir bağ kurmasını sağlayabilirsiniz.

İşe Alım Sürecini Sosyal Medyada Dikkat Çekici Biçimde Paylaşın

İşe alım şartları ve aranan nitelikleri sosyal medyadan paylaşmak konusunda cesaretli olun. Bu tarz bilgileri paylaşmak hem daha anlaşılır olmanıza hem de doğru adaya daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Klasikleşmiş bazı İKY web siteleri yeni jenerasyona hitap etmeyebilir. Bu noktada yeni jenerasyonu kazanabilmek ve işe alım sürecine dahil edebilmek adına onların dilinden konuşmalısınız. Daha kapsayıcı bir kurumsal jargon daha bilinir olmayı beraberinde getirir. Ayrıca yaratıcı bir duyuru pek çok farklı kitlede sempati kazanmanıza destek olacaktır.

Sosyal Medyada Görselliğe Önem Verin

Sosyal medyada kaliteli videoların ve animasyonların düz yazıdan daha ilgi çekici olduğu bir gerçektir. Bu noktada kurumsal duruşunuzu ve ihtiyaçlarınızı görsel ve işitsel olarak ifade eden materyallerden faydalanabilirsiniz. Tamamen sizi yansıtan ve size özel video içerikleri son derece ilgi çekicidir. Aradığınız pozisyonun özellikleri ile ilgili de kesitler içeren bu materyaller işe alım konusunda oldukça çarpıcı bir deneyim sunar.

Sosyal Ağınızı Geliştirin

Sosyal medyanın kartopu misali büyüme özelliğinden faydalanabilirsiniz. İş yaptığınız sektörle ilgili kurum ve kuruluşları takip etmeniz iş ağınızı geliştirecektir. Etkileşimde olduğunuz ne kadar sektör paydaşınız olursa o oranda uzman kişiye ulaşabilirsiniz. Böylece işe alım konusunda da bir avantaj yakalayabilirsiniz. Aradığınız pozisyon ile ilgili kişilerle etkileşim içinde olmanız aynı zamanda potansiyel çalışan havuzu anlamına gelir. 

Tutkulu Kişileri Daha Kolay Keşfetmek İçin Dijital İzleri Sürün

Günümüzde pek çok profesyonel sosyal medya hesabını alanı ile ilgili olarak bir portfolyo niteliğinde kullanıyor. Dolayısıyla uzmanlık alanları ile ilgili içerikler kişilerin en çok paylaştığı paylaşımlar arasında yer alıyor. Başarılı bir sosyal medya kullanımı bu tarz tutkulu kişilerin kolay tespitine de olanak tanıyor. Hatta klasik mülakat yöntemi ile ulaşmanın zor olduğu bazı bilgilere sosyal medya sayesinde kolayca ulaşılabiliyor.

Sosyal Medyadan İşe Alım Kültürel Çeşitliliği Sağlar 

Özellikle uluslararası bağlantıları olan kuruluşlar için kültürel çeşitlilik bir zenginliktir. Pek çok farklı milletten insanın bir araya gelerek sinerji yaratması oldukça ekstrem bir deneyimdir. Bu nedenle sosyal medyadan yabancı adayları da hedefleyen ilanlar kültürel çeşitliliğe katkı yapacaktır. Ayrıca kapsayıcılık ve çeşitlilik noktalarında da kurum kültürünüze katkı sağlayacaktır.

Maliyet Avantajı Açısından Sosyal Medyaya Şans Verebilirsiniz

Sosyal medya platformlarının pek çoğu ücretsiz olarak kullanılabilen uygulamalardır. Dolayısıyla bu mecralarda yapacağınız iş arama aksiyonları için bütçe ayırmanız gerekmez. Böylece şirketin mali kaynakları daha avantajlı biçimde yönetilecektir.

idenfit ile işe alım süreçlerini risksiz ve pratik şekilde yönetebilirsiniz. “Peki ama nasıl?” diyorsanız, hemen şimdi idenfit işe alım modülünü keşfetmeye başlayın!

Son içerikler

spot_img