Ana SayfaGüncel BilgilerKurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri

Yazar

Tarih

Kategori

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri son zamanlarda iş dünyasının gündeminde yer alıyor. Profesyonel şekilde yürütülmesi halinde işletmelere ciddi avantajlar sağlayan sosyal sorumluluk projeleri aynı zamanda da ciddi riskler barındırıyor. İyi niyetle tasarlansa dahi doğru şekilde planlanmayan veya yeterince özgün olmayan projeler marka imajını olumsuz şekilde etkileyebiliyor. Kurum kültürüne uygun ve sağlıklı sosyal sorumluluk çalışmalarında en büyük iş yine İK profesyonellerine düşüyor.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Önemini Artırıyor

Sınırsız seçenek ve zorlu rekabet ortamı, bilgiye çok daha kolay ulaşan ve eskisi kadar kolay sağlanmayan müşteri sadakati gibi faktörler birleştiğinde işletmeler için değişim kaçınılmaz oluyor. Sosyal sorumluluk çalışmaları geçmiş yıllarda sadece büyük şirketlere ait bir gelenek gibi görülürken bugünlerde daha geniş çerçevede ele alınıyor. Günümüzde olumlu marka imajı geliştirilmesi konusu küçük, orta ve büyük çaplı işletmelerin tamamı için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Tüketiciler hizmet alacağı işletmelerin dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çabalamasına artık çok daha fazla önem veriyor. Sadece müşteri değil çalışan bağlılığı konusunda da kurumsal sosyal sorumluluk projeleri önem taşıyor. Çalışanlar ait oldukları kurumun sosyal imajının güçlü olmasını önemli buluyor. Sosyal sorumluluk projeleri çevre ve topluluklar için iyilik yapmanın yanı sıra müşteri ve çalışan bağlılığı, finansal verim benzeri avantajlarda sağlıyor. Sosyal sorumluluk projelerinin marka bilinirliği konusunda da ciddi faydaları bulunuyor. Peki, İK profesyonellerinin sosyal sorumluluk çalışmalarında hangi detaylara dikkat etmesi gerekiyor?

Güçlü Bir Sosyal Sorumluluk Projesi İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Sosyal sorumluluk alanında faal olmak bir alanda yürütülen tek bir çalışmadan ziyade çevre ve topluluklar ile ilgili duyarlı olmayı gerektiriyor. Öncelikle hangi değerlerin önemli olduğunu ve hangi alanlarda çalışmalar yürütüleceğinin net şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bu noktada çalışanların projeye dahil edilmesi aidiyet duygusunun pekiştirilmesi için önem taşıyor. İşletmelerin sosyal sorumluluk konusunda sık olarak düştüğü tuzakların arasında eylemlerinin tutarsız olması yer alıyor. Uzun yıllar çevre temalı çalışmalar yürüten ancak atıklarını doğaya bıraktığı ortaya çıkan bir firma hayal edin. Sizce de olabilecek en kötü firma imajını yaratmaları çok muhtemel değil mi? Sosyal sorumluluk projelerinizde gerçekçi ve dürüst davranmalısınız. Gerçekçi, ölçülebilir hedefler belirlemeli ve takibini titizlikle yürütmelisiniz. Geliştirdiğiniz sosyal sorumluluk projesi kapsamında hangi alanlarda fayda sağlamayı önemsediğinizi planlamalı ve sağlam metriklere dayanarak ölçmelisiniz.

idenfit İK profesyonellerine ihtiyaç duyduğu zaman ve enerjiyi sağlayarak değer yaratan işler yürütmelerine destek sağlar.

Son içerikler

spot_img