Ana SayfaİK TrendleriMuhasebe Firmalarının Büyümesinde Sosyal Medyanın Rolü

Muhasebe Firmalarının Büyümesinde Sosyal Medyanın Rolü

Yazar

Tarih

Kategori

Muhasebe sektörü yoğun iş tempolarından dolayı sosyal medya kullanımını destekleyen sektörler arasında görülmeyebilir. Ancak firmanızın sunduğu hizmetleri pazarlamak ve potansiyel müşterilerle iletişimi sürdürmek için sosyal medyanın önemi açıktır. Eğer firmanızı büyütme hedefleriniz varsa daha çok insanla etkileşim kurma fırsatı sunan sosyal medya, doğru pazarlama stratejisi olabilir. Sosyal medya, profesyonel bağlantılar ve ağlar oluşturmak ve pazarlama bütçenize dokunmadan firmanızı büyütmek için en etkili araçlardan biridir.

Mevcut pazarlama stratejinizde sosyal medyanın ne kadar güçlü olabileceğini anlamak, muhasebe firmanıza olumlu etki edebilir. 2022 sosyal medya istatistiklerine göre, dünya çapında 3,8 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunuyor ve kullanıcıların sosyal medya platformlarını ortalama günlük kullanım süresi 2 saat 29 dakikadır (Chaffey, 2022). Dolayısıyla sosyal medya, çok sayıda insana ulaşmanıza olanak sağlayarak marka bilinci oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ek olarak sosyal medya platformları, potansiyel ve mevcut müşterilerle daha derin bir düzeyde bağlantı kurmanıza yardımcı olabilecek ilgi çekici içerik oluşturmanıza olanak tanır. Bu şekilde, firmanızın marka sadakatini arttırabilirsiniz.

Muhasebe firmanız için sosyal medyanın iyi bir pazarlama aracı olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorsanız ya da sosyal medyaya çok fazla zaman ayıramayacağınızı düşünüyorsanız bu durum aşılmaz bir durum gibi görünebilir. Güçlü bir sosyal medya varlığı oluşturmak ve sürdürmek strateji, sabır ve doğru araçları gerektirir. Sizin için muhasebe firmanızın sosyal medyada daha etkili olabilmesini sağlayacak beş stratejiyi sıraladık.

  1. Sosyal Medya Hesapları Oluşturun

İlk adım olarak muhasebe firmanız için farklı platformlarda sosyal medya hesapları oluşturun. Sosyal medya platformları muhasebecilerin çevrimiçi varlıklarını artırmaları için mükemmel bir yoldur. Özellikle yeni kurulmuş muhasebe firmaları hizmetleri hakkında farkındalığı artırmak için sosyal medya platformlarını kullanmayı bir yol olarak görebilir.

Hedef kitlenize ulaşabileceğiniz Facebook, Twitter, Linkedin gibi birçok sosyal medya platformu arasından bir platform seçtikten sonra, profilinizde muhasebe firmanız hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi bulunduğundan emin olmanız gerekir. Sosyal medya profilinizde ne kadar fazla bilgi olursa, potansiyel müşterilerinizi web sitenize veya iletişim bilgilerinize yönlendirmek o kadar kolay olur. 

  1. Hedefler Oluşturun

Sosyal medyada içeriklerinizi hazırlamaya başlamadan önce, sosyal medyayı neden kullandığınızı ve neyi başarmayı umduğunuzu anlamanız çok önemlidir. Hedefler belirlemek, ne tür içeriklerin kullanılacağını ve hangi platformlarda yayınlanacağını belirlemeye yardımcı olur. Muhasebe firmanız için belirleyeceğiniz hedeflerin arasına firmanızın farkındalığını arttırma, müşteri tabanını genişletme ve kullanıcılarınıza eğitici içerikler sunma gibi firmanıza ivme kazandırabilecek hedefleri dahil etmelisiniz. 

Bunun için;

Farkındalığınızı Artırın

Farkındalığınızı arttırma hedefi sayesinde, potansiyel müşterilerinizin firmanızın varlığından haberdar olmalarını ve müşteri portföyünüze dahil olmalarını sağlayabilirsiniz. Hedef kitlenizin dikkatini çekmek için hazırlayacağınız kaliteli içeriklerin yanı sıra firmanızın elde ettiği başarılarını paylaşmak da etkili olacaktır.

Müşteri tabanınızı genişletin 

Bir pazarlama stratejisinin en belirgin amacı, işletmeye yeni müşteriler çekmektir. Muhasebe firmanıza potansiyel yeni müşteriler bulmak için sosyal medya içeriğinizin sunduğunuz muhasebe hizmetlerinin satışı odaklı olduğuna emin olmalısınız. 

Eğitici içerikler sunun 

Deneyimli bir muhasebeci, mesleki açıdan belirli bir konunun derinlemesine açıklamasını sağlayarak, eğitici sosyal medya içeriği yayınlayarak veya hedef kitlesine tavsiyelerde bulunarak kendi alanında bir otorite olabilir. Gönderilerinizi eğitici içeriklerden oluşturun. İçeriklerinizi hazırlarken makalelerden, videolardan ve grafiklerden faydalanabilirsiniz. 

  • Makaleler: Makaleler, sosyal medya içerik pazarlamasının en yaygın türlerinden biridir. Firmanıza yeni müşteriler çekmek ve itibarınızı artırmak için bir blog makalesi hazırlarken kaliteli, akılda kalıcı ve bilgilendirici içerik kullanmanız çok önemlidir. 
  • Videolar: Video içerikleri sosyal medya pazarlamasının sıklıkla başvurduğu içerikler arasındadır, ancak muhasebe için video içeriği oluşturmak zor olabilir. Video içeriklerinizde, müşterileriniz tarafından sorulan soruları yanıtlamak ve mesleğinizle ilgili vereceğiniz eğitici videolar hazırlamayı düşünebilirsiniz. 
  • Grafikler: Grafikler, hedef kitlenizin dikkatini çekmenin ve önemli bilgileri iletmenin harika bir yoludur. Marka bilinirliğini artırmak ve yüksek kaliteli görseller aracılığıyla bilgi paylaşmak için muhasebe sektöründeki yaşanan son gelişmelere odaklanabilirsiniz.
  1. Tutarlı Olun

Muhasebe firmanız için düzenli olarak içerik yayınlamanız, hedef kitlenize meslekle ilgili güncel bilgileri aktarmanızı ve firmanız için belirlediğiniz iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çevrimiçi bir varlık inşa etmenizi sağlayabilir. Gönderi sıklığı, muhasebe firmanızın tutarlılığını göstermesi adına önemli bir sosyal medya ipucudur. 

Sosyal medya pazarlaması, takipçilerinizin sizi görmeye alışması ve nihayetinde bilgilendirici gönderiler için size güvenmesi için tutarlı bir şekilde içerik yayınlamakla ilgilidir. Muhasebede güncelliğini yitirmiş bilginin faydalı olmadığı kesindir. Güncelliğini yitirmiş veya çok fazla içeriği olmayan bir sosyal profile sahip olan muhasebe firmaları, hedef kitleleri tarafından olumlu karşılanmayacaktır. Öte yandan, güncel olmayan bir sosyal medya profili ile muhasebe firmanızın zaten online olarak kurulmuş rakiplerine yetişmesi zor olacaktır. 

Bir sosyal medya varlığınız olacaksa, bunu sürdürmeye hazır olmalısınız. Başarılı sosyal medya stratejileri her zaman sabit bir bilgi akışına sahip olmayı ve hazırlanan içeriğin tüm sosyal medya platformlarında eş zamanlı yayınlanmasını öngörür. Bu yüzden güncel bir sosyal medya profili oluşturmak için ne kadar zaman ayırabileceğinizi organize edebilirsiniz veya bunu sizin için yapabilecek bir profesyonelden yardım alabilirsiniz.

  1. Uygun Tonu Seçin

Sosyal medyada ses çıkarmanın doğru ya da yanlış yolu yoktur. Ancak, ulaşmak istediğiniz hedef kitlenin demografisini anlayarak mesajınızı en fazla etkiye sahip olacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Sosyal medya pazarlamasına yaklaşımınızı, kullanacağınız tonu ve dili belirleyin. Uygun bir ton, müşterilerinizin ruh haline uyum sağlar. Mesaja odaklanmak, marka değerlerinize uygun ve müşterilerinizin ilgisini çeken daha kaliteli içerik oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Sosyal Medya İçerik Takvimi Oluşturun

Muhasebe firmanıza bir sosyal medya içerik takvimi belirleyerek, sosyal medya pazarlaması ve reklamcılığı konusunda her zaman güncel kalabilirsiniz. Sosyal medya içerik takvimi, firmaların hedef kitleleriyle etkileşim kurmak, sosyal medyada potansiyel müşteriler oluşturmak ve sosyal takipçi sayısını düzenli olarak artırmak için kullandıkları zamana duyarlı ve yönetimi kolay bir stratejidir. 

Muhasebe firmanız için sosyal medya içerik takvimi oluştururken dikkate almanız gereken bazı noktalar vardır. Bunlar;

  • Konunuzu belirleyin: Sosyal medya içerik takviminde belirlediğiniz içeriklerinizin hedef kitlenizin ilgisini çekecek muhasebe konularından oluştuğuna emin olun.
  • Süreci takip etmek için bir program oluşturun: Muhasebe firmanız için oluşturacağınız sosyal medya içeriğiniz programınızı takip etmeli ve hedef kitlenizin istek ve ihtiyaçlarıyla uyumlu olmalıdır.
  • Otomasyon araçlarından faydalanın: Hazırladığınız gönderileri otomatik yayınlamak için bir sosyal medya pazarlama ve otomasyon aracı kullanın. Kullanacağınız otomasyon araçları sayesinde, otomatik bir gönderi planı oluşturabilirsiniz böylece her yeni gönderi yayınladığınızda tüm platformlarda paylaşımınız aynı anda devreye girebilir ve hedef kitlenize daha çok kanaldan ulaşabilirsiniz.
  • Gönderilerinizi analiz edin: Sosyal medya platformlarının bir zaman dilimi içerisinde elde ettiği verilerden oluşturulan analizler sayesinde muhasebe firmanızın farkındalığını ölçümleyebilirsiniz. Bu verilere dayanarak daha iyi sonuçlar için sosyal medya pazarlama stratejilerinizi geliştirebilir, gelecekteki stratejilerinizi belirleyebilirsiniz. Ek olarak, kullanıcılarınızın gönderilerinize yorum yapması ya da gönderinize dair soru sorması halinde, bunlara geri dönüşlerinizin zamanında olması önemlidir. Böylece kullanıcılarınız onları desteklemek için zaman ayırdığınızı düşünecektir.

Sosyal medya içerik takvimi oluşturmak için idenfit Şirket Takvimi modülünden yararlanabilirsiniz. Panel yetkilileri bütün önemli randevu, toplantı ve etkinlikleri idenfit şirket takvimine kaydederek toplu halde günlük, haftalık ve aylık planlamayı tek ekranda rahatlıkla yapabilir. Ayrıca takvim üzerinde hatırlatma ve bildirim özellikleri tanımlanarak zaman yönetimi daha verimli kurgulanabilir.

Son içerikler

spot_img