Ana SayfaİK TrendleriStart-up'ların İnsan Kaynakları Yönetimi Süreci

Start-up’ların İnsan Kaynakları Yönetimi Süreci

Yazar

Tarih

Kategori

Start-up’ların insan kaynakları yönetimi de istihdam sağlayan tüm işlerde olduğu gibi titizlikle ve belirli bir strateji dâhilinde yürütülmelidir. Başarıya ulaşan tüm organizasyonlar hiç şüphesiz gücünü yapılarında yer alan insan kaynağından almaktadır. Doğru adayların işe alınması, şirket bağlılığının sağlanması ve oldukça karmaşık evrak işlerinin sorunsuzca yürütülmesi ancak iyi bir planlamayla mümkündür. Riskin ve başarının yan yana yer aldığı projeler olan Start-up’ların hata payı oldukça düşüktür. Sıfırdan başlayarak ivmeli bir büyüme hedefleyen Start-up’larda riski azaltmak için İK süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birçok detay mevcuttur. Start-up’ların insan kaynakları yönetimi hakkında merak edilenleri açıklamadan önce isterseniz Start-up projelerini kısaca tanıyalım.

Start-up’ları Kısaca Tanıyalım

İngilizce kökenli bir kelime olan Start-up başlamak, başlangıç anlamlarına gelir. Her geçen gün sayıları artan Star-up’lar ilk olarak Silikon Vadisi’nden çıkan bir kavram olarak hayatımıza katıldı. Bir soruna çözüm üreterek yola çıkan Start-up şirketleri kısa süre içinde hızla gelişir. Genellikle teknoloji alanında çalışan Start-up şirketleri kısa zamanda çok insana ulaşmayı hedefler. Varlığını sürdürdükleri iş alanının önceliklerini iyi şekilde ölçümleyen ve hızlı çözümler sunan Start-up projelerinin hedeflerini en başından belirlemesi önem taşımaktadır.

Start-up’ların Büyümesi İçin İyi Bir Fikir İyi Bir Ekiple Desteklenmeli!

Start- up’ların insan kaynakları yönetimi sürecinde odaklanılması gereken ilk ve en önemli adım aynı hedefe inanan dinamik bir ekip oluşturmak olmalıdır. Hızlı büyümesi hedeflenen projelerin özellikle kurulum aşamasında yetenekli çalışanların projeye dâhil edilebilmesi zorlayıcı olabilir. Projeye içtenlikle inanan doğru adayların seçilmesi ürünün doğru seçilmesi kadar önemlidir. Doğru ekip kurulmadığı sürece en iyi ürünün bile doğru kitleye ulaştırılması ve kalıcı olması mümkün değildir. İstatistikler ekip kurma aşamasında olan projelerin %50’den fazlasının işe alım sürecinde zorluk yaşadığını göstermektedir. Teknoloji alanında varlığını sürdüren Start- up’ların insan kaynakları yönetimi sürecinde teknolojiden güç alması yani insan kaynakları yazılımı ile ik süreçlerini dijitale taşımaları büyümelerine ivme kazandıracaktır.

Start-up’ların İnsan Kaynakları Yönetimi

İvmeli şekilde gelişen bir projede yer alan çalışanların sürekli gelişim göstermesi şarttır. Ekibinizin kendi potansiyelini keşfetmesi ve bağlılıklarının artması için şirket içi eğitimler oldukça önemlidir. Ekibinizle güçlü bir iletişim kurmanız ve geribildirimlere önem vermenizde Start-up’ların insan kaynakları yönetimi sürecinde dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer almaktadır. Adil bir performans değerlendirme süreci hızlı büyüme hedefi taşıyan bir şirket için hayati öneme sahiptir. Çalışanlar arasında ayrımcılık düşüncesi projenizi olumsuz şekilde etkileyecektir. Doğru bir ekip oluşturmak kadar ekibi bir arada tutmakta emek isteyen bir iştir. Deneyim kazanan yeteneklerinizi korumaya özen göstermek öncelikleriniz arasında yer almalıdır.

İdenfit ile Start-up şirketiniz doğru yönetilen iş gücüyle hayal ettiğiniz büyüme hızına ulaşsın!

Son içerikler

spot_img