Ana SayfaİK Trendleri"Yardım İsteme" Sanatı

“Yardım İsteme” Sanatı

Yazar

Tarih

Kategori

Yardım isteme konusu iş dünyasında aşılamayan tabular arasında yer alıyor. Başarılı olmak genellikle her sorunu kendi başına çözmekle eş değer tutuluyor. İş dünyası profesyonelleri dönem dönem aşırı iş yükünde boğulabiliyor. Aşırı iş yükü karşısında sessiz sedasız çözüm bulmaya çalışmak stres seviyesinin artmasına neden olabiliyor. Yardım istemeyi hayatın olduğu gibi iş dünyasının da olağan akışına dahil olarak kabul etmek gerekiyor. Peki, iş dünyasında iş yükünü dengelemek için hangi detaylara dikkat etmek gerekiyor?

Öncelikle İş Planınızı Netleştirin ve Yardıma İhtiyaç Duyduğunuz Konuları Belirleyin

Yardım isteme nedeninizi net şekilde belirlemek için öncelikle iş yükünüze ait detaylı bir inceleme yapmanızda fayda var. Yoğunluğunuzun dönemsel mi yoksa rutin mi olduğunu belirlemenizde fayda var. Dönemsel olarak iş yükünün fazla olması kabul edilebilir ancak sürekli aşırı yük aşırı baskı ve sonucunda tükenmişlik anlamına gelir. Öncelikle rutin işlerinizi sıralamanız ve ne kadar zamanınızı aldıklarını belirlemeniz faydalı olabilir. Rutin işlere ayırdığınız zamanı tespit etmenizin ardından iş yükü yoğunluğunuzu tespit etmeniz daha kolay olacaktır. Durum değerlendirmesinin ardından hangi konularda yardıma ihtiyaç duyduğunuzu ve ekip içerisinde nasıl bir görev dağılımı talep ettiğinizi daha sağlıklı şekilde ifade edebilirsiniz.

Yardım İstemek Kariyerinize Zarar Vermez!

Düşünülenin aksine hangi alanda yardıma ihtiyaç duyduğunu bilmek ve gerektiğinde yardım istemek acemiliğin değil tam aksine profesyonelliğin işaretidir. Doğru ifade edildiği zaman yardım istemek iş akışına fayda sağlamasının yanı sıra ekip olma bilincini de geliştirir. Yöneticiniz veya ekip arkadaşlarınızdan yardım istemeniz gerektiğinde ertelemeyin ve durumu açık şekilde ifade edin. Sorunu iletirken olası çözümlere dair öneri ve planlamaları da aktarmayı ihmal etmeyin. Çözüm önerisi sunmadan iletilen sorunlar işle ilgilenmek istemediğiniz algısı yaratabilir. Özellikle yöneticiniz ile yapacağınız görüşmelerde sorunun çözümü için zaman ve emek harcadığınızı yeterli şekilde ifade etmeniz oldukça önemlidir. Yardım istemek uzun vadede motivasyon kaybı ve aşırı iş yükünden kaynaklanan hataları engelleyerek iş süreçlerinizi daha verimli hale getirecektir.

idenfit, rutin İK süreçlerini otomatize ederek ihtiyaç duyduğunuz zaman ve enerjiyi kazanmanızı sağlar!

Son içerikler

spot_img