Ana SayfaDijital İKBulut Tabanlı İK Yazılımı ile İK Süreçlerini İyileştirin

Bulut Tabanlı İK Yazılımı ile İK Süreçlerini İyileştirin

Yazar

Tarih

Kategori

Bulut tabanlı İK yazılımı, yeni teknolojilerin hayatımıza girmesiyle birlikte bilgiye hızla ulaşımın mümkün olduğu bir ortamda insan kaynakları departmanları için olmazsa olmaz uygulamalardan biridir. Bulut çözümlerinin en büyük kolaylığı, internete erişimin olduğu her an her yerden gerekli işlemlerin yapılabiliyor olmasıdır. Bulut tabanlı İK yazılımı ile insan kaynakları süreçlerini buluta taşıma kararı alan İK’cılar için işlerin nasıl hızla yoluna gireceğini ve süreçlerin nasıl iyileşeceğini sizler için derledik.

İnsan Kaynaklarına Katma Değer Sağlayın

İnsan kaynakları süreçlerinde maliyet ve risk önemli olsa dahi asıl heyecan veren kısım bulut tabanlı İK yazılımı süreçlerinin İK’nın daha iyi çalışmasını destekleyecek olmasıdır. Çünkü insan kaynakları süreçlerinin otomatikleşmesinin en iyi yolu bulut tabanlı sistemlerdir. Yeni dünya düzeninde sınırlı zaman, kısıtlı bütçe ve yeterli BT desteği ile sahip olunabilecek en iyi çözüm bulut tabanlı çözümlerdir. 

Bulut tabanlı İK yazılımı çözümlerinin katma değerlerinden biri de yöneticilerin veya kullanıcıların istediği görünüme, işlevselliğe ve mobil erişime sahip olmasıdır. Bunların yanında yazılımın güncelliğini koruması da bulut tabanlı çözümleri destekleyici sebeplerden biridir. Ayrıca bulut çözümler İK’da herhangi bir ölçümün, analizin veya raporlamanın kolaylıkla yapılmasına imkan sağladığı için de sıklıkla tercih edilir. 

Covid-19 döneminin getirisi olarak uzaktan çalışma düzenine geçilmesiyle çalışanların insan kaynakları işlerine evden, araçtan veya mobil cihazdan erişim ihtiyacı artmıştır. Hatta işe yeni alınan çalışanlar bulut tabanlı İK yazılımıyla ofise adım atmadan dahi işe alım sürecine başlayabilir ve süreçlerini yönetebilir duruma gelmiştir. Bu durum bulut tabanlı çözümlerin işe alım sürecinde sunduğu faydalar arasındadır. 

İK’da Finansal Değerleri Koruyun

İK yazılımı kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, finansal değerlerdir. İnsan kaynakları birimleri maliyetleri göz önünde tutmalı, harcamalarını ona göre ayarlamalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için ise çözüm olarak ortaya koyacağı projenin maliyetini ele alırken karşılığında en iyi değeri yaratması beklenir.

Bulut tabanlı İK yazılımı, işletmenize değer katar. Kimi zaman insan kaynakları süreçlerinde buluta geçiş için yalnızca bu seçenek bile yeterli olabilir. Buradaki değer; performans yönetiminde yöneticiye zaman kazandırarak hedefine ulaşma şansının artması, başka bir süreçte müşteri memnuniyetini etkileyerek cironun artırması olabilir. Önemli olan bulut tabanlı çözümün işletmenin önemsediği sonuçlarda kilit rol oynaması ve İK sürecinde değer yaratmasıdır.

Bulut çözümler özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için daha makul, daha uygun fiyatlı çözümlerdir. Çünkü bu işletmeler genellikle bilgi teknolojileri tarafında daha doğal verimliliklerle, daha uygun fiyatlı çözüm arayışında olurlar. Burada küçük veya orta ölçekli işletme için önemli olan temel verimliliğin ve tasarrufun müşteriye geri aktarılabiliyor olmasıdır.  

Bulut tabanlı İK yazılımıyla insan kaynakları süreçlerinin daha da iyileştirilmesi, daha iyi yönetilmesi adına bulut çözümün bir diğer kullanışlı tarafı, finansal değişkenliklere göre esnek ve ölçülebilir yönetilebiliyor olmasıdır. Bu şu demek oluyor; bulut tabanlı insan kaynakları ile genellikle “kullanıcı başına ödeme” yapılır. Böyle olunca gerektiği zaman işletmeler kolaylıkla ölçeklenebilir veya küçülmeye gidebilir. 

İnsan Kaynaklarında Bulut Tabanlı İK Yazılımı ile Riski Azaltın

Bulut tabanlı İK yazılımının faydalarından bahsedilirken “ölçeklenebilir olmak” terimi oldukça sık kullanılır. Bu, hizmet verilen çalışan sayısı arttıkça aynı bulut tabanlı İK yazılımının çözüm olarak kullanılabileceği anlamına gelir. Hiçbir işletme bir çözümü kullanırken sonradan maliyet artışı veya risk artışı görmeyi istemez. Bulut tabanlı İK yazılımı bu riskleri en aza indirir, daha fazla toleranslıdır ve kurum içinde problemlere daha iyi cevaplar verir.

Bulut tabanlı İK yazılımının iş süreçlerine en büyük katkılarından biri de güncelliğinin kolaylıkla sağlanabilir olmasıdır. İşletme içinde ekstra herhangi bir bilgi teknolojisi kaynağı gerektirmeden merkezi olarak güncellemesi yapılır. İşletmenin bu çözüm için kaynak ayırması gerekmediği gibi gerekli düzenlemeler de hızlıca sisteme adapte edilebilir. 

Bulut tabanlı çözümlerin insan kaynakları birimine katkılarının yanında işletmeye de yukarıdaki anlatılanlar gibi birçok katkısı söz konusudur. İşletmelerin geleceğe ayak uydurması için yeni teknolojilerin gerisinde kalmaması gerekir. Tüm dünya ve iş dünyası bulut tabanlı teknolojilere hızla geçerken işletmelerin de gerek İK süreçlerini gerekse diğer iş süreçlerini hızla buluta taşıması kaçınılmaz bir gerçektir.

Son içerikler

spot_img