Ana SayfaDijital İKBulut Tabanlı İnsan Kaynakları Yazılımı Faydaları

Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları Yazılımı Faydaları

Yazar

Tarih

Kategori

Gün geçtikçe hızlanan hayat akışı nedeniyle her bilgiye her an ve hızlıca ulaşmak insan kaynakları için de büyük önem taşır. Bulut tabanlı insan kaynakları yazılımı ile internet bağlantısının olduğu her yerden ve her cihazdan gerekli işlemler kolaylıkla yapılabilir. Bu yazılımlar insan kaynakları yöneticilerine hem hız hem de yüksek güvenilirlik sağlar. 

Çalışan gelişimi ve mutluluğunu ön plana alan modern insan kaynakları açısından bulut tabanlı insan kaynakları sistemleri büyük önem taşır. Yeni nesil insan kaynakları programları, personellerin tüm yazılımsal işlevlere ve özelliklere internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz üzerinden ulaşmasını mümkün kılar. Böylelikle çalışanlar işlemlerini özgürce ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir. 

Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir?

Bulut tabanlı insan kaynakları yazılımı; personelleri takip etmek, iş gücünü olabildiğince hızlı şekilde kanalize etmek, puantaj hesaplamaları, etkili vardiya düzenlemeleri yapmak için kullanılabilecek akıllı bir sistemdir. Bu sistem ile ihtiyaç duyulan herhangi bir personelle ilgili bilgiye, günün her anında kolaylıkla ulaşılabildiği gibi vardiya yönetimi ya da bordrolama gibi karışık işlemler dakikalar içinde tamamlanabilir. 

İnsan kaynakları uygulamaları, çalışanlara ait performansların, çalışma saatlerinin, işe giriş çıkış saatlerinin kolayca kontrol edilmesini sağlar. Hızlı bir şekilde raporlaştırılabilen bu bilgiler ışığında oldukça gerekli aksiyonlar alınarak verimliliği arttırmak için planlamalar yapılabilir. İnsan kaynakları yönetimini olabilecek en zahmetsiz hale getirmeyi amaçlayan bu yazılımlar ile şirketler, kaynaklarını daha verimli kullanarak büyük farklar yaratabilir.

İnsan kaynaklarında bulut tabanlı sistemleri kullanmak, hem iş gücünden hem de zamandan kazandırdığı gibi hata payını da düşürür. Hata payının düşürülmesi işletmenin tüm organlarıyla beraber olabilecek en üst verimlilikle çalışması anlamına gelir. Bu nedenle son yıllarda bu yazılımlar farklı sektörden birçok firmanın insan kaynakları birimlerinde aktif olarak kullanılır.

Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları Yazılımlarının Faydaları

Bulut tabanlı insan kaynakları yazılımlarının standart yazılımlardan en büyük farkı bilgilerin sürekli güncel ve ulaşılabilir olmasıdır. Bu yazılımları kullanmak için bir bilgisayara bağlı kalmak gerekmez. Her çalışan kendine ait hesapla, herhangi bir cihazdan sisteme bağlanarak sorumlu olduğu bilgilere ulaşabilir. Çalışanları sürecin içine dahil eden bu yazılımlar ile olabilecek en yüksek verimlilik sağlanır. 

Bulut tabanlı sistemlere ulaşım için herhangi bir yerdeki mobil cihaz kullanılabilir. Yöneticiler ve personeller arasındaki bağ her zaman aktif tutulabilir. Feedback’leri olabildiğince hızlı alan yöneticiler yapacakları hamleleri kolayca düzenleyebilir. Üstelik vergiler, primler gibi sürekli tutarları ve dilimleri değişen değerler de sürekli olarak günceldir. Bu durum bulut tabanlı yazılımlarda yapılan hesaplamalarda hata payını olabildiğince azaltır. 

Özlük Dosyası Tutmak, İşe Alım Gibi İşlemler İçin Tek Platform

İşe alımın tüm kademelerinde Idenfit yanınızda!

Yönetilmesi en zor kaynaklardan olan insanı olabildiğince doğru şekilde analiz etmek, sayısal verilerinin farkında olup ona uygun yer ve yön verebilmek insan kaynakları çalışmalarının en temel görevidir. Doğru insanları doğru pozisyonlara yerleştirmek, onlara eğitim vermek ve sürecin tüm aşamalarını takip etmek verimliliği arttırır. Bu işlemleri eski yöntemlerle yapmaya çalışmak büyük bir iş yükü doğurabilir.

Idenfit gibi insan kaynaklarına özel yazılımlar sayesinde çalışanların gelişimi kolaylıkla takip edilebilir. Çalışanın özlük dosyasında yer alan bilgilere kolaylıkla ulaşılabilir. İstenilen personelin performans puanları, eğitimleri, üretime katkısı ve işe giriş saatleri hızlıca kontrol edilebilir. Performans değerlendirme, işe alım, yıllık izin planlaması yapmak ya da vardiya yönetimi gibi karmaşık işlemleri Idenfit ile dakikalar içinde yaparak insan kaynakları uzmanları enerjilerini çalışanların verimliliğine ayırabilir.

Idenfit ile Tek Yazılımla Verimlilik

Yeni nesil insan kaynakları ve iş gücü denildiği zaman akla ilk gelen bulut tabanlı yazılım olan Idenfit, hem çalışanları hem de iş yerinin yürüttüğü etkinleri kolayca takip etmeyi sağlar. Bu sistem modüler yapısı sayesinde başka yapılar ya da yazılımlar ile kolaylıkla bir bütün haline gelebilir.

Idenfit yeni nesil, bulut tabanlı insan kaynakları ve iş gücü yönetim yazılımı, çalışanları ve operasyonları tek bir platform altında, en verimli şekilde yönetmeyi sağlar.

Idenfit; 

  • Verimliliği sürekli kılmayı, iş yükünü azaltmayı amaçlar.
  • Kullanıcıların rahatlıkla anlayabilecekleri arayüzü ile iletişimi kolaylaştırır.
  • Kurumlara çalışanlarının iş güçlerini ve performanslarını düzenli şekilde takip edebilme özgürlüğü tanır.
  • Sağladığı mobil eğitim desteği ile çalışan kalitesi arttırır.
  • Farklı web tabanlı sistemlerle entegre olarak kolayca çalışır.
  • Çeşitli alanlarda gelişmiş raporları çok kısa süre içinde oluşturarak, şirketin içinde olduğu durumun haritasını çizer.

Verimlilikle ilgili daha detaylı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Web Tabanlı İnsan Kaynakları Programları

İnsan kaynakları yazılımları, temelinde insan olan yapıyı olabilecek en verimli şekilde yönetmek için uzmanlara yardımcı olmayı amaçlar. Bu yazılımlarda birçok farklı konu ele alınır ve işlemler web tabanlı olduğu için mobil olarak ulaşıma açıktır. Olabilecek en az iş gücüyle en çok verim alınmasını sağlayan sistemler, insan kaynaklarının düzenlenmesinde bütüncül bir bakış açısı sağlar. 

Çalışan özlük dosyaları, vardiya programları, alınan eğitimler ve performans değerlerini kolayca gözden geçirebilen uzmanlar, çalışanları ile ilgili alacakları kararları daha etkili şekilde yönetebilir. İnsan kaynakları yönetimi için kullanılan eski hataya açık değerlendirme kriterlerinden farklı olarak yazılımlar ile daha sistemli ve daha programlı olarak aktiviteler gerçekleştirilebilir.

Web tabanlı insan kaynakları programları aynı zamanda farklı birimlerden kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgiye yetkileri düzeyinde ulaşmalarına da imkan tanır. Kişiler; kendi performanslarını, ekiplerinin verimliğini değerlendirebileceği gibi vardiyalı çalışma düzenlerindeki değişikliklerden anında haberdar olabilir. Şirket içi bağlantıyı güçlendiren bu programlar aynı zamanda işe alım süreçlerinde de sıklıkla kullanılır. 

İletişim Sürekliliği Sağlayan İnsan Kaynakları Yönetimi

Web tabanlı yazılımların sağladığı avantajlar arasında şirket içi iletişimi güçlendirmesi de bulunur. Birimler arası iletişim güçlendikçe iş verimliliği artarken çalışanların potansiyellerinde yükselme görülür. İletişim hatalarını ve yanlış anlaşılmaları olabildiğince azaltan bu yapı aynı zamanda çalışanları bireyselleştirir. Her kullanıcı kendilerine sağlanan kullanıcı bilgisi ile sürece rahatlıkla katılım sağlar.

İnsan kaynakları yazılımı aynı zamanda birçok farklı unsurun bir arada görülmesini kolaylaştırdığı için de tercih sebebidir. Çalışanların katıldığı eğitimler, eğitimlerden aldıkları puanlar, vardiya takipleri, mesai saatlerine uyumları, performans değerleri bir arada incelenerek bu unsurlar arasındaki ilişki kolaylıkla izlenebilir. Böylelikle sistem içinde aksayan bir parça olduğunda oldukça hızlı bir şekilde müdahale edilebilir.

İşe alım ya da işten çıkarma sırasında oluşabilecek iletişim hataları da insan kaynakları yazılımlarıyla engellenebilir. Mülakatlar sırasında adayın öne çıkan özellikleri bulut sisteme kayıt edilerek sonraki aşamalarda bilgi kaybı olmadan daha hedefe yönelik değerlendirmeler yapılabilir. İşten çıkarma sürecinde ise işlemlerin her iki taraf için de sorunsuz ve eksiksiz gerçekleşmesi sağlanır.

İnsan Kaynakları Programı ile Mutlu Çalışanlar

Çalışanların verimli bir şekilde performans gösterebilmesi için iş hakkında tam yetkinliği ve bilgisi olan biri olmasının yanı sıra çalıştığı ortamdan mutlu olması ve şirketine ait hissetmesi gerekir. Çalışanlarında bu hissi oluşturabilen firmalar, çalışanlarıyla sağlıklı ilişkiler kurabilmenin avantajlarını uzun yıllar en yüksek performansları almalarıyla yaşar.

İnsan kaynakları programı ile çalışanların performanslarındaki dalgalanmalara dikkat edilerek hızla müdahale edilebilir. Programlar üzerinden yapılacak eğitimler ile çalışanların gelişmesi sağlanabilir. Çalışanların vardiya sistemleri bu program hazırlanarak kullanıldığında daha adil bir dağılım olur, fazla mesai hesaplamalarında oluşabilecek hataların önüne geçilir.

Son içerikler

spot_img