Ana SayfaİK AkademiEsenlik Programları ile Tanışın!

Esenlik Programları ile Tanışın!

Yazar

Tarih

Kategori

Esenlik programları, çalışanların sağlık risklerini azaltarak hayat kalitelerinin artırılmasını hedefleyen pozitif davranışlar bütünü olarak ifade ediliyor. 2022 İK stratejilerinin odağında insan kaynağı yer alıyor ve kurumsal esenlik her zaman olduğundan daha çok önemseniyor. Kurumsal esenlik programları çalışanların kişisel verimliliklerinin artmasına ve buna bağlı olarak firmaların sektörlerinde rekabet avantajı sağlamasına katkı sağlıyor. Günümüzde kusursuz müşteri deneyimine giden yol kusursuz çalışan deneyiminden geçiyor.

Kurumsal Esenlik Programları ile Ne Hedefleniyor?

Kurumsal esenlik, en yalın haliyle öncelikle çalışanların daha iyi ve sağlıklı olmasını hedefliyor. Çalışanların uzun vadede daha sağlıklı olması ile işletme verimi artarken aynı zamanda sigorta primleri ve ücretli tatil günlerine ayrılan bütçeler azaltılabiliyor. Yönetim tarafından herhangi bir baskı unsuru oluşturulmasa dahi iş dünyası çalışanların stres seviyelerinin yükselmesine neden olabiliyor. Araştırmalar her üç çalışandan birinin yüksek stres seviyesine sahip olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Kurumsal esenlik çalışmaları geleceğin iş dünyasında ağırlığını artıracak gibi duruyor. Kurumsal esenlik programları doğru yeteneklere ulaşmak ve elde tutmak için ileri görüşlü markaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Esenlik Programlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Kurumsal refah programlarının geliştirilme aşamasında kurum kültürüne ve sektöre uygun adımlar atılması önem taşıyor. Temel olarak ekibinizin sağlık alışkanlıklarını ve iyi olma halini teşvik ettiğiniz sürece marka imajı zamanla mutlaka güçleniyor. Well-being programlarına başlamadan önce mutlaka ekibinizle konuşarak ihtiyaçlarını açık şekilde belirlemeniz gerekiyor. Çalışanlardan gerekli bilgiler alınmadan hazırlanan programlar hayal ettiğiniz sonuçlara ulaşılmasına engel oluyor. Geri bildirim ve anketlerden faydalanmakta kullanabileceğiniz etkili yöntemler arasında yer alıyor. Genel incelemelerin sonrasında özele indirgenmesi ve bireye yönelik planlamalar yapılması da sistemin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için dikkate alınması gereken detaylar arasında yer alıyor. Kişinin çalışma şekli ve iş yüküne uygun nitelikte oluşturulan programlarla oldukça etkili sonuçlar elde edilebiliyor.

Son içerikler

spot_img