Ana SayfaİK AkademiGüçlü Bir İK Departmanı İçin Dikkat!

Güçlü Bir İK Departmanı İçin Dikkat!

Yazar

Tarih

Kategori

Güçlü bir İK departmanı kuşkusuz küçük, orta veya büyük çaplı her işletmenin verimli ve sistemli şekilde çalışması için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Kurum içi insan kaynakları süreçlerinde sağlam temele dayanan etkili bir planlama için işyeri kültürüne uygun politikalar belirlenmesi ve takip edilmesi gerekiyor. 2022 her alanda ve sektörde değişim yılı olarak kabul ediliyor. İK departmanı uzmanlarınca pandemi sonrasında başlatılan kabuk değiştirme süreci yeni yılda devam edecek gibi görünüyor. Peki, yeni şekillenen İK dünyasında hangi detaylara dikkat edilmesi öneriliyor?

İşe Alım Sürecini Yeniden Şekillendirin 

İşe alım süreci insan kaynaklarında her dönemde önemsenen bir konu olmuştur. Etkili bir işe alım süreci çalışan devir oranını azaltması, doğru adayların doğru pozisyonlarda değerlendirilmesi gibi avantajlar sağlıyor. Çalışanların potansiyellerini doğru şekilde kullanabileceği pozisyonlarda yer alması iş süreçlerinde verimi arttırıyor. İşe alım süreçlerinde teknoloji kullanımı ile büyük aday havuzlarında en doğru yeteneğe ulaşılabiliyor. 2022 işe alım süreçlerinde pozisyon önceliklerini doğru belirlemek ve uygun yazılımlardan faydalanarak sağlam metriklerle ilerlemek şirketlere avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Stratejiniz Hazır mı?

Pandemi döneminde aniden yaşanan karmaşa, zorunlu değişimler ve dönemsel olarak hissedilen kaos İK departmanlarının konumunda değişikliklere neden oldu. İş süreçlerinde her dönemde büyük öneme sahip olan İK departmanları bu dönemde şirket stratejilerinde de ağırlığını artırdı. Hayatımıza 2021’de çalışan deneyimi kavramı katıldı ve klasik verim anlayışı sarsıldı. Ard arda yaşanan bu köklü değişimler insan kaynakları profesyonellerinin uzun süreli stratejiler geliştirmesini kaçınılmaz hale getirdi.

Kusursuz Çalışan Deneyimi Verim Kazandırıyor

Mutlu müşteri ve verimli iş süreçleri yaklaşımı artık yeterli gelmiyor. Çalışanları mutsuz, kadrosunda istikrarı sağlayamayan ve güçlü bir ekibe sahip olmayan şirketlerin kusursuz müşteri deneyimini sağlamaları mümkün olmuyor. Çalışan deneyimi verimli iş süreçlerinin yeni anahtarı olarak kabul ediliyor. İşletmelerin sıklıkla uygulamaya başladıkları fayda paketleri yetenekleri elde tutmalarına ve daha güçlü ekipler kurmalarına destek sağlıyor. Eğitim ve geliştirme konusunda avantaj sağlayan şirketlerin tercih edilebilirliği artıyor ve bu şirketlerin çalışan bağlılıkları daha yüksek oluyor. Kurum kültürüne uygun, çalışanların ihtiyaçlarına ve uzun vadeli stratejiye uygun olarak hazırlanan eğitim içerikleri ile etkili sonuçlar alınabiliyor.

İK süreçlerini dijitale taşıyan şirketlerin İK profesyonelleri kazandıkları zaman ve enerjiyle değer yaratan işler üretmek için zaman ve enerji kazanıyor.

Son içerikler

spot_img