Ana SayfaİK Trendleriİşe Uyum Süreci: Kusursuz Bir Onboarding Deneyimi

İşe Uyum Süreci: Kusursuz Bir Onboarding Deneyimi

Yazar

Tarih

Kategori

İşe uyum süreci şirketinizde yeterince önemseniyor mu? İşe alım süreci için son günlerde hemen hemen her şirket özel planlamalar gerçekleştiriyor. Şirketin ihtiyaç duyduğu pozisyonda en donanımlı adayın değerlendirilmesi için gerekli kriterler titizlikle belirleniyor. İK yazılımı gibi teknolojilerin yardımıyla devasa büyüklükte bir aday havuzundan en doğru aday seçiliyor. İşe alım süreci başarıyla tamamlanıyor ve şirketler genellikle bu adımı mutlu son olarak kabul ediyor. Peki, ya çalışanlar bu konuda ne hissediyor?

Onboarding Sürecinizle Çalışan Deneyimini Arttırın

İşe uyum süreci, bir çalışanın şirkete adım attığı anda başlayan süreci ifade ediyor. 2022’de çalışan deneyimini arttırmak için kusursuz onboarding süreçleri büyük önem taşıyor. Bir yerde yeni gelen olmak kavramı aslında hayatımızın birçok döneminde karşımıza çıkıyor. İşe uyum süreci işte tam bu noktada önem kazanıyor. Aranıza katılmaya hazırlanan çalışan adayları birçok bilinmeyeni olan bu süreci genellikle tedirgin şekilde geçiriyor. Verimli geçmeyen ve iyi organize edilmeyen onboarding süreçleri ilk adımda yeni çalışanı değersizlik hissine sürüklüyor. Umut ettiği olumlu süreci yaşayamayan adaylar ya kısa sürede istifa etme yolunu seçiyor veya henüz işe başlamadan heyecanını kaybetmiş oluyor. 2022’de kusursuz bir işe uyum süreci deneyimi yaratmak şirketlere ciddi rekabet avantajları sağlıyor.

Kusursuz Bir İşe Uyum Süreci Nasıl Yaratılır?

Kusursuz bir onboarding deneyimi için sana harika bir önerimiz var. Idenfit, onboarding süreçlerinizi sorunsuz bir akışta yönetmenizi sağlar.

  • Sistemli ve Adım Adım İlerleyin

Çalışanların işe başlangıç döneminde takip edilmesi gereken birçok farklı detay mevcuttur. Kişisel sistem girişleri, access yetkilendirmeleri e-mail hesaplarının açılması, yemek kartı & telefon hattı gibi hakların tanımlanması gibi işlemlerin tamamı idenfit ile sistemli bir şekilde tamamlanabilir.

  • Departmanlar Arasında Sağlıklı Bir İletişim Ağı Kurun

Onboarding süreçlerinde yaşanan aksaklıklar genellikle departmanlar arasında sağlıklı bir iletişim kurulmamasından kaynaklanıyor. Idenfit ile farklı departmanların sorumluluk alanına giren işlemler anlık haberleşme ile sistem üzerinden görüntülenerek ilgili departmanlarda iş takibi yapılabiliyor. Onboarding sürecinde yapılması gereken işler anlık bildirimlerle hatırlatılıyor. Eksik işlemlere hızla müdahale edilebiliyor ve yönetici sistemden yapılan işlemleri çekip onaylayabiliyor.

Son içerikler

spot_img