Ana SayfaİK AkademiMobil İmza Rehberi

Mobil İmza Rehberi

Yazar

Tarih

Kategori

Mobil imza dijitalleşme etkisi ile teknolojinin hayatın her alanına hızla entegre olduğu bu günlerde işletmelerin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alıyor. İşletmelerde yoğun zaman ve enerji ayrılması gereken evrak işleri özellikle de İK departmanlarında ciddi iş yükü oluşturuyor. Satış sözleşmesi, iş teklifi benzeri muhatabına imzalanarak iletilmesi gereken evrakların kullanıldığı iş süreçlerinde imzaların dijitale taşınması işletmelere ciddi avantajlar sağlıyor. Bitmek bilmeyen evrak yığınlarının kayıt altına alınması, arşivlenmesi gibi zahmetli süreçlerin daha hızlı ve güvenli yönetilebilmesi için işletmeler imza ve onay oluşumlarını elektronik ortama taşımayı tercih ediyor.

Mobil İmza Nedir?

Dijital imza; elektronik veriye eklenen ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veridir. Dijitalleşen iş süreçlerinde bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı ve bütünlük sağlanarak doğru kullanıcı kimliğiyle iletildiği semboller olarakta tanımlanabilir. İdenfit mobil imza özelliği, imzalanmış verinin kim tarafından imzalandığını, bütünlüğünü ve güvenilirliğini dijital ortamda teyit etmenizi sağlıyor.

Mobil İmza Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Dijital imza kullanımının sağladığı avantajların başında hız, pratiklik ve azalan işletme maliyetleri yer alır. Islak imza süreçlerinde belgelerin posta yolu ile iletilmesi ve aynı şekilde geri gönderilmesi oldukça zaman alan süreçlerdir. Dijitale taşınan imza süreçleri sorunsuz bir iş akışı ve zaman tasarrufu sağlamaktadır. Islak imza ile yürütülen iş süreçlerinde imzalı belgelerin taranması ve arşivlenmesi ayrıca zaman kaybı sağlar. Dijital imza ile yürütülen iş süreçlerinde imzalanan dokümanların tüm dijital ayak izi takip edilebilir. E-imza kullanımı ile ilgili en sık merak edilen konuların başında güvenilirlik ve bağlayıcılık konuları yer alır. Mobil imzanın yasal olarak bağlayıcılığı vardır ve güvenilirdir. İdenfit mobil imza özelliği ile zaman dalgasına sahip her imza izlenebilir ve doğrulanabilir.

İdenfit Mobil İmzanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir ?

İdenfit mobil imzanın sağladığı avantajların başında ıslak imzaya kıyasla çok daha hızlı ve düşük maliyetli olması yer almaktadır. Genellikle ıslak imzadan daha güvenilir bulunur çünkü dokümanların değişmez bütünlüğü korunur, kullanıcı kimlik bilgilerinin doğruluğu garanti edilir, hata payı daha azdır. Bordro, ücret hesap pusulası, izin talep formu, ihtarname, iş sözleşmesi, zimmet tutanakları, KVKK formu ve ibraname gibi dokümanların hızlıca imzalanmasına olanak sağlar.

Son içerikler

spot_img