Ana SayfaİK AkademiPerformans Değerlendirme Sürecinizi Ön Yargılardan Arındırın

Performans Değerlendirme Sürecinizi Ön Yargılardan Arındırın

Yazar

Tarih

Kategori

Performans değerlendirme sürecinizi ön yargıdan uzak ve profesyonel şekilde yürüttüğüne emin misiniz? 1800’lü yılların sonlarında insanlık tarihine katılan performans değerlendirme ülkemizde 1960 yılından itibaren iş dünyasında yoğun uygulama alanına sahiptir. Günümüzde bireylerin ve kurumların performanslarını ölçerek doğabilecek sorunlarını tespitini sağlamak hedefiyle uygulanmaktadır. Performans değerlendirme sürecinizi sürekli, tutarlı ve ön yargılardan arındırılmış şekilde yürütmeniz şirketinizin mevcut durumu hakkında fikir sahibi olabilmeniz açısından büyük öneme sahiptir. Araştırmalar performans değerlendirme süreçlerini ön yargılardan arındırarak sağlam metriklere dayalı ölçümler yapan firmaların kısa sürede verimliliğini arttırdığını işaret etmektedir. Performans değerlendirme süreçleriniz de bu detaylara dikkat ederek sizde işletmenizin verimini arttırabilirsiniz.

Ön Yargılı Yaklaşımları Şirketinizden Uzak Tutun

Toplumda uzun  yıllar süresince kırılamayan ön yargılar iş dünyasında adaletsizlikler ve ayrımcılık yaşanmasına neden olabilmektedir. İK dünyasının çeşitlilik yani kurumlarda her cinsiyet, ırk ve yaş grubundan insanın uyum içinde çalışabileceği bir dünya hedeflediği günümüzde ön yargılardan arınmak büyük önem taşımaktadır. Kadınların annelik sonrasında daha az motive çalıştığı algısının kırılması, yöneticilerin ırkı veya kişinin özel hayatını ilgilendiren detayları performans değerlendirme süreçlerinde kullanmaması çeşitlilik adına atılabilecek ilk ve en önemli adımdır.

Verimli Bir Performans Değerlendirme Sürecinde Bu Detaylara Dikkat Edin

Açık uçlu performans değerlendirmelerinden kaynaklanan ve yılda bir kez uygulanan performans değerlendirme verimli bir performans yönetimi açısından yeterli değildir. Yılda bir kez uygulanan performans değerlendirmeleri şirket kültürünü dönüştürme konusunda yardımcı olmayacağı gibi sorunların tespitine de olanak sağlamaz. Şirket kültürünüze uygun ve sık tekrar edilen performans değerlendirmeleri sorunların hızlı tespitini mümkün kılar. Doğru performans değerlendirmesiyle çalışanların eşit şekilde değerlendirilmesi ve doğru şekilde ivme kazanmaları sağlanabilir. Sürdürülebilir değişimlerin tek yolu sürdürülebilir ve çağı yakalayan yöntemler kullanmaktadır. Idenfit performans değerlendirme modülüyle periyodik zaman dilimlerinde KPI (Anahtar Performans Göstergesi) oluşturacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Tüm çalışanların astı, kendisi, eşiti ve üstü tarafından değerlendirilme olanağı ile 360 derece performans değerlendirme yapabilirsiniz. 360 derece performans değerlendirme ile çalışanlarınızın performanslarının adil şekilde yönetebilirsiniz.

İdenfit Performans Yönetimi Modülü ile Doğru performans değerlendirmesiyle çalışanlarınızın gelişimine ivme kazandırın!

Son içerikler

spot_img