Ana SayfaDijital İKPersonel Devam Kontrol Sistemleri ve Avantajları

Personel Devam Kontrol Sistemleri ve Avantajları

Yazar

Tarih

Kategori

Personel devam kontrol sistemleri ( PDKS ) işletmelerin en çok ihtiyaç duyduğu sistemlerden biridir. Peki PDKS neden bu kadar önemli ve avantajları nelerdir, birlikte inceleyelim.

PDKS Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

PDKS; küçük, büyük veya orta büyüklükteki işletmeler için çalışan veriminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Çünkü çalışan veriminin artması için çalışan giriş ve çıkışlarının düzenli olarak yapılabilmesi ve nihayetinde bu sistemin kontrolü gerekiyor. Personel devam kontrol sistemi, tam olarak işletmeye ihtiyaç duyduğu bu noktada destek oluyor.

Personel takip sistemi ile işletmede işe giriş-çıkış saatlerinden vardiya saatlerine, fazla mesaiden eksik çalışmaya kadar birçok hesaplama kolaylıkla yapılabilir. PDKS programları sayesinde puantaj cetveli hazırlarken hatalı bilgi girişlerine engel olunarak yasal risk en aza indirilir. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda kısa sürede geri dönük verilere hemen ulaşılabildiği için puantaj takibi rahatlıkla ve pratik bir şekilde yapılabilir.

PDKS ve Turnike Sistemleri Nedir?

PDKS, personel devam kontrol sistemi kelimelerinin kısaltmasıdır. Personel takip sistemi, işletmelerin çalışan mesailerini kontrol etmesi amacıyla kullanılır. Kartlı geçiş, yüz tanıma, parmak izi okuma, turnike sistemi gibi PDKS cihazları ve personel takip yazılımları sayesinde çalışan takibi işletmeler tarafından kolaylıkla yapılır. Personel takip programının tercih edilme sebeplerinin başında manuel takibe göre daha kolay ve güvenilir olması gelir.
Daha detaylı bilgi için PDKS Nedir? yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Personel Devam Kontrol Sistemleri İşletmelere Nasıl Fayda Sağlar?


İDENFİT PDKS MODÜLÜ

Personel devam kontrol sistemleri, çalışan ve ilgili denetçilerin kaydını tuttuğu için işe gelmeme veya geç gelme durumlarında çalışanların otomatik uyarılması büyük önem arz eder. Ayrıca izin durumlarında ya da vardiya değişikliklerinde çalışanların sistem üzerinden SMS ve e-posta ile uyarılma olanağı mevcut olabilir. Ayrıca PDKS ile çalışanların iş arkadaşları yerine işe saatli giriş yapmasının önüne de geçilmektedir. 

İhtiyaçlara her anlamda cevap veren başarılı bir PDKS, personelin devamlılığının her yerden kontrol edilebiliyor olmasına bağlıdır. Çünkü çalışan gün içerisinde birden çok lokasyona giriş çıkış yapabilir ve sistemin bunun kontrolünü merkezi olarak sağlaması gerekir. Bu sebeple personel takip programı sayesinde mevcut yüklerin her birinden kolaylıkla kurtulabilir, manuel giriş yerine otomatik girişle kontrol daha hızlı sağlanabilir.

Personel takip sistemi tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur; devamsızlık, giriş-çıkış takibi, bordro hesaplama gibi verilerde hataları en aza indiriyor olabilmesi. Çünkü başarılı PDKS, hata payını en aza indirerek çalışan takibini ve verimliliği maksimum seviye çıkarmaya yardımcı olmalıdır. Ayrıca çalışanların izin taleplerini personel takip cihazları üzerinden iletebiliyor olması da dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır.

Idenfit personel devam kontrol sistemi sayesinde çalışan işe giriş-çıkış bilgilerini, mola kayıtlarını, izin, vardiya ve fazla mesailerini kolaylıkla kayıt altına alabilirsiniz. Dilediğiniz zaman PDKS rapor çıktıları alır, işletmeniz onay süreçlerini ve puantaj takibini sorunsuz şekilde yönetebilirsiniz. Bulut tabanlı PDKS hakkındaki blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

PDKS Çeşitleri Nelerdir?

PDKS içerisinde personellerin giriş ve çıkışlarını takip edebilmek için birçok sistem mevcuttur. Bu sistemlerden bazıları; kartlı geçiş kontrol sistemi, yüz tanıma sistemi, parmak izi okuma sistemi, turnike geçiş sistemidir. Çoğu işletme uygun maliyetlere sahip olduğundan kartlı geçiş sistemini tercih eder. Çünkü yüz tanıma ve parmak izi okuma sistemleri görece yüksek bakım ve kurulum maliyetlerine sahiptir.

Personel takip sistemi avantajlarından faydalanabilmek için işletmeler öncelikle kendilerine uygun olan PDKS sistemini tercih etmelidir. Bu doğrultuda bakıldığında işletmelerin önceliği yüksek maliyetlerine rağmen biyometrik personel devam kontrol sistemidir. Çünkü kartlı geçiş kontrol sistemi başarılı olduğu kadar ne yazık ki suistimale de fazlasıyla müsaittir. Bu nedenle işletmeler parmak izi veya yüz tanıma ile kimlik tespitinde daha verimli sonuçlar elde eder.

PDKS & Turnike Sistemleri ve Sağladığı Avantajlar

  • Gizlilik ve güvenliğin kritik önem taşıdığı noktalara izinsiz girişler denetlenir.
  • Personel giriş ve çıkışlarının hızlı ve doğru yapılmasına yardımcı olur.
  • Günlük personel listesini görebilmeyi, mesaiye geç gelen personelin ise raporlanmasını sağlar. 
  • İşletme verimliliği ve personel performansının artmasına katkı sağlar.
  • İş akışını standart duruma getirdiği için hata payını azaltır.
  • Çalışanların kendi sorumluluk ve görevlerini yönetmesine imkan verir.
  • Kağıt ve evrak kullanımını azalttığı için çevre dostudur ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
  • Yalnızca bilgisayar üzerinden değil, telefon veya tablet üzerinden de personel takibi yapabilmenizi imkan verir.
  • Puantaj cetveli hazırlık, imza ve işlenmesi süreçlerinde oluşan zaman kaybına engel olur.

Son içerikler

spot_img