Ana SayfaİK TrendleriToksik Üretkenlik Rehberi

Toksik Üretkenlik Rehberi

Yazar

Tarih

Kategori

Toksik üretkenlik verimli iş süreçlerinin yeni düşmanı olabilir! Dijital dönüşüm, pandemi etkisi ve her geçen gün daha hızlı akan hayat temposu sizi üretken olmaya zorlayabilir. Yoğun iş temposu ve boş zamanlarınızı en doğru şekilde değerlendirme isteği veriminizi olumsuz şekilde etkileyebilir. Toksik üretkenlik, üretken olmayı verimli ve hatta keyifli olmanın önüne geçirdiğimiz takıntılı durumu ifade eder. Toksik üretkenler söz konusu üretmek ve aktiflik olduğunda iş yaşam dengesi, dinlenme ihtiyacı ve hatta sağlığını dahi görmezden gelebilir. Gün içinde her anınız planlıysa ve sürekli verimli zaman geçirme çabası içerisindeyseniz yazımızın devamını dikkatle incelemeni tavsiye ederiz.

Sürekli Üretmek Zorunda Değilsiniz!

Hayatı dolu dolu yaşamalısınız, her dakikanız değerli ve boş zamanlarınızı verimli şekilde değerlendirmelisiniz. Hiç şüphesiz bu konularda hemfikiriz ancak sizler durmaksızın çalışan birer makine değilsiniz ve arada durup nefes almaya özen göstermelisiniz. Sosyal medyanın ışıltılı profillerinde yansıtılanın aksine kendinizi dönem dönem bitkin hissedebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuzda vereceğiniz molalar daha planlı ilerlemeniz ve yeterli sakinlikte düşünmeniz için önemlidir. Gerekli olduğunda durup dinlenmiyor ve sürekli daha iyisini yapabilirim baskısı ile çalışıyorsanız yüksek ihtimalle toksik üretkenlik ile karşı karşıyasınız.

Toksik Üretkenlik Döngüsünden Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?

Toksik üretkenlikten kaçınmak için atılacak ilk ve en önemli adım kendinizle yürüttüğünüz yarışa son vermektir. Kendinizi iş arkadaşlarınız veya başkalarıyla kıyaslamak veriminizi olumsuz şekilde etkileyecektir. Sakin ve mantıklı olarak yapılan gerçekçi planlamalar stresinizi dengelemenize ve olması gerektiği şekilde dinlenmenize olanak sağlayacaktır. Mükemmeli yakalama hedefinden uzaklaşarak en iyisini yapmayı hedeflemek ve kendinize hata payı bırakmak daha üretken olmanızı sağlayacaktır. Düzenli olarak verilen molalar da daha verimli olmanız için mutlaka dikkate alınması gereken maddeler arasındadır. Bazı günler tamamıyla işlerden ve üretkenlikten uzak geçirilebilir. Arada kendinize dinlenme fırsatı vermeniz kısa vadede zaman kaybı gibi gözükse de uzun vadede daha verimli ve keyifli şekilde çalışmanızı sağlayacaktır. Günümüzün hızlı akan hayat temposunda herkes bazen tembellik yapmaya ve sadece dinlenmeye zaman ayırmalıdır.

Son içerikler

spot_img