Ana SayfaİK RöportajlarıNazım Onur Bayındır Röportaj- DSC Fest (İdenfit)

Nazım Onur Bayındır Röportaj- DSC Fest (İdenfit)

Yazar

Tarih

Kategori

İdenfit’in kurucusu Nazım Onur Bayındır, DSC Fest kapsamında öğrencilerin teknoloji şirketi girişimlerine dair sorularını insan kaynakları yazılımı alanında cevapladı.

Nazım Onur Bayındır kişisel girişimcilik hikayesinin yanında İdenfit’in kuruluşundan da bahsettiği röportajda gençlere girişimcilik yolunda tavsiyelerde bulundu.

Nazım Onur Bayındır Kimdir?

1975 doğumlu olan Nazım Onur Bayındır, röportajda yazılım alanında ilk eğitimini 15 yaşında aldığını belirtiyor. O yıllarda revaçta olan yazılım dilleriyle ilgili eğitim almasının ardından 90-99 yılları eğitim sürecinin devam ettiğini ifade ediyor. 1994 yılında İstanbul Üniversitesinde Mikrobiyoloji eğitimine başlayan Bayındır aynı zamanda paralel olarak yazılım alanında da kendini geliştirmeye devam ettiğini belirtiyor. Bayındır ülkemize internetin yeni geldiği yıllarda şirketlere, KOBİ’lere web sitesi tasarlayarak yazılım sektöründe varlığını sürdürmeye devam ettiğini ifade ediyor. Üniversite hayatının bitmesine yakın dönemlerde ilk Start-Up projesi olan otogalerisi.com ile girişimcilik serüvenine başladığını dile getiriyor. Oldukça genç yaşlarda hayata geçirdiği projenin amacının 2. el araç satışı süreçlerini dijitale taşımak olduğunu belirten Bayındır ilk Start-Up girişiminin ardından 10 yılı aşkın bir süre aile şirketine katılıyor. Bayındır içindeki girişimciye engel olamadığını ve 2. projesi fittingo.com projesini 2010 yılında hayata geçirdiğini ifade ediyor. Fittingo.com projesiyle bireylerin kendi beslenmelerini takip edebildiğini ve kalori hesabı yapabildiklerini aynı zamanda ilgili bilgilerin anlık olarak diyetisyenlere iletildiğini belirtiyor. 50.000 üyelik bir kitleye ulaşan Fittingo.com projesinin de kendisine önemli tecrübeler kazandırdığını belirtiyor. Röportajın devamında Bayındır ilk girişimlerinde istikrar, sürdürebilirlik konularında edindiği tecrübelerle ilgili gençlere .çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

İdenfit

3 yıllık yoğun AR-GE sonucunda 2018 yılında Teknopark İstanbul’da hizmet vermeye başlayan ve İnsan Kaynakları ve İşgücü Yönetim çözümleri üreten İdenfit’in gelişim süreci ile ilgili deneyimlerini aktaran Bayındır ve ekibi 2027 yılında Unicorn şirketler arasında yer almak hedefiyle başladığı yolculuklarına hız kesmeden devam ediyor. Yakın zamanda 40 ülkede varlığını sürdürerek dünyaya açılmayı hedefliyor.

Son içerikler

spot_img