Ana SayfaİK RöportajlarıKadınlar Günü Özel Röportajımız

Kadınlar Günü Özel Röportajımız

Yazar

Tarih

Kategori

Sevinç SHIRZADOVA ile gerçekleştirdiğimiz ilham veren kadınlar günü özel röportajımız.

Atlantik Okyanusu’nu tek başına aşan ilk kadın pilot Amelia Earhart kendi hikayesini şu sözlerle özetlemiş: “En zoru harekete geçme kararıdır, geri kalanı ise sadece kararlılık meselesidir.”

Her kadının kendisinin ve hikayesinin çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bugün sizlerle İdenfit ailesinin çok değerli üyelerinden biri olan Sevinç Hanımın hikayesini paylaşmak istiyoruz. İlham veren bir kararlılık örneğine şahit olmaya hazırsanız başlayalım. 

-Sevinç Hanım  hikayeniz tam olarak ne zaman başladı? Çocukluk dönemi hayallerinize yakın bir yerde misiniz?

Aslında, hikayemin mücadele süreci daha çocukluk yıllarımdan başladı. Ben Azerbaycan’da, küçük bir kasabada büyüdüm. Okulun uzak, çoğu ailenin çocukları okula göndermediği ve özellikle kız çocuklarının arka planda kaldığı bir toplumda. Yine de tüm zorluklara rağmen hedeflerime ulaşmayı başardım.

-İlk cesur adımınız çevrenizden farklı bir yol seçmek olmuş. Sizi kararlılıkla eğitiminize devam etmeye ve zor olanı seçmeye motive eden neydi?

Üniversite tercihimi yaşadığımız yere en yakın şehirde yapmıştım ve zamanla kendimi kültürel anlamda geliştiremediğimi fark ettim. Sanırım beni motive eden şey de bu konfor alanının ve tekdüzeliğin verdiği rahatsızlıktı. Yurtdışında eğitim alıp orada yaşam deneyimi elde etmek düşüncesi bizim toplumda kolaylıkla kabullenebilir bir şey değildi ve fazla imkanda yoktu. Tüm bu zorlukların içinde tek şansım ailemdi, kararlarıma saygı duyan ve daha küçük yaşlarımdan bana sorumluluk almayı ve kendi kararlarımı kendim vermeyi öğreten ailem..

Ülke değiştirme süreci zor olmuştur mutlaka. Yabancı bir ülkede farklı bir alanda eğitim almak cesur bir karar. Bu süreçte çevrenin yaklaşımı nasıldı?

Evet, en zor süreçti hatta. Kararlıydım, ama nerden başlayıp nasıl ilerleyeceğimi bilmiyordum ve bu bilgilere ulaşmam da kolay değildi ama yine de uzun araştırmalardan sonra kendime bir plan çizdim, sınavı geçtim, sonrasında çalıştım belli bir maddi birikim elde ettim sonra da başvurular yaptım ve Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım. Eskişehir’de ilk sene çok zordu hem derslere, sisteme, şehre adapte olmak, bunun yanı sıra dersten arta kalan zamanları çalışıyordum. Ama yine de pes etmeyip tüm gücümü toplayıp ilk seneyi atlattım sonrası daha kolaydı.

-Mezuniyet sürecinden sonrası nasıldı? Yazılım alanında hedeflediğiniz noktaya ulaşma süreciniz zorlu muydu?

Mezuniyet dönemim pandemiye denk geldi ve zaten zor olan şartlar iyice kötüleşti yine de şansımı denemek istedim ve İstanbul’a gelmeye karar verdim, alanımda bir iş bulabilirsem kendimi geliştirecektim. Başvurularımdan dönüş beklerken de geçici işlerde çalışıyordum. Bu civara ilk geldiğimde bir daire kiralayıp burada çalışmayı geçirmiştim içimden ve tam da umutlarımı yitirdiğim bir anda Idenfit ile şans eseri tanıştım ve bu gün bu ailenin bir parçası olduğum için mutluyum. Sevgili Kadınlar, yeter ki siz kendinize inanın, içinizdeki gücü keşfedin ve güçlü, bilgili,  bilinçli bireyler olun. Güçlü bir kadın, güçlü bir toplumdur aynı zamanda . 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun!

İdenfit olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyor ve iş süreçlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kararlı, güçlü kadınlara ve umut dolu yarınlara  inanıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Son içerikler

spot_img