Ana SayfaİK TrendleriÖzgeçmiş Ayrıştırma Nedir?

Özgeçmiş Ayrıştırma Nedir?

Yazar

Tarih

Kategori

Özgeçmiş ayrıştırma, doğru yeteneğe ulaşma aşamasında olası zaman ve enerji kayıplarını önlemek için oldukça önemlidir. Özgeçmiş ayrıştırmada kullanılan özel araçlar ile adaylardan gelen belgeler taranır, analiz edilir ve işe alım sürecinde önemli bulunan bilgiler ön plana çıkarılabilir. Günümüzde işe alım uzmanları ve işverenler tarafından önemi yeni keşfedilmeye başlanan ayrıştırma yöntemi ile potansiyel adaylar en iyi şekilde değerlendirilebilir. Peki özgeçmiş ayrıştırmanın uygulanış biçimi nedir?

Özgeçmiş Ayrıştırma ile Olası Zaman Kayıplarını Engelleyin

İş başvurusu ve işe alım süreci hem adaylar hem de işe alım uzmanları için emek ve sabır gerektiren bir süreçtir. Potansiyel adaylar özgeçmiş hazırlama sırasında farklı biçim ve tarzlar benimseyebilir. Eğitim süreçleri, teknik yeterlilikler ve deneyimler her aday tarafından farklı tarzlarda ifade edilebilir. İnsan kaynakları süreçlerinin dijitale taşınması ile hız ve verim kazanan işletmeler kullandıkları özel araçlarla özgeçmiş ayıklama işini verimli ve hızlı şekilde yürütebilir. Özgeçmiş ayrıştırma programları ile adaylardan alınan özgeçmişler mevcut sistemle uyumlu hale getirilir ve analiz süreci otomatize edilebilir. Veri ve metinlerin depolanması, içe aktarılması ve Word veya PDF formatında gelen başvuruların bilgisayar analizine uygun hale getirilmesi ciddi avantajlar sağlar.

Ayrıştırma Avantajları ile Doğru Yeteneklere Daha Hızlı Ulaşın

Adaylardan alınan başvuruların manuel olarak incelenmesi, analiz edilmesi hata payı yüksek aynı zamanda yoğun enerji ve emek isteyen bir iştir. Özel ayrıştırma programları ile bu süreç otomatize edilerek adayların deneyim, eğitim, sertifika ve teknik yeterlilikleri konforlu şekilde kıyaslanabilir. Aranılan niteliklere uygun adayların deneyim düzeyi ve eğitimleri kıyaslanabilir. Uygun niteliklere sahip adaylar vurgulanabilir ve uygun nitelikte olmayan adaylar kara listeye alınarak zaman kayıpları önlenebilir. Aday deneyimini geliştirme konusunda da ciddi avantajlar sağlayan sistem ile işe alım süreçleri daha hızlı yürütülebilir. Doğru yeteneklerin incelenmesine zaman ayrılması İK profesyonellerine ihtiyaç duyduğu zaman ve enerjiyi kazandırır.

Idenfit işe alım modülüyle işe alım sürecini oluşturan açık pozisyonların belirlenmesi ve özgeçmiş havuzlarının oluşturulması, bu özgeçmişlerin hangi kanaldan geldiğinin belirlenmesi, olumlu adayların bir sonraki sürece geçirilmesi ya da olumsuz adayların blackliste alınması gibi çok kademeli işlerin altından kolaylıkla kalkarsınız!

Son içerikler

spot_img